Er zijn te veel importeurs en collecties op de markt. Importeurs zouden meer moeten samenwerken en het aantal collecties terugbrengen!

Er is een overkill aan importeurs en collecties


  • Total voters
    92

Firewebs

Registered User
Mijn mening is dat er wel nog meer mag komen.

Maar alleen als de prijs omlaag gaat en de kwaliteit gehandhaafd of beter word:)
 

rodepo

Registered User
Naar mijn mening zijn er niet teveel importeurs. Wel teveel producten die op elkaar lijken of het zelfde zijn met een andere naam.
Eigenlijk moet de reclamecode commissie er eens naar gaan kijken, want eigenlijk is het misleidende reclame.
B.v. Als je een cake aanprijst dat hij beter en goedkoper is dan al het andere vuurwerk, en dan blijkt dat er nog 10 gelijke of bijna gelijke cakes zijn voor goedkoper of dezelfde prijs, met alleen een andere naam of plaatje.
Gelukkig zijn er forums als deze dat je filmpjes kan kijken en ervaringen kan delen. Hierdoor kun je zelf uitzoeken of iets duur is of slecht enz.
Wat betreft samenwerken importeurs. Liever niet want dat gaat concurrentie tegen.
 

bridge

Bronzen Member
Over dit onderwerp het volgende.

Ik ben zeer te spreken over de kwaliteit van het consumentenvuurwerk in Nederland. Over de prijzen kun je altijd klagen, maar daar gaat het me nu even niet om. Een van de oorzaken van de hoge kwaliteit is denk ik een gezonde concurrentie. De verschillende importeurs jagen elkaar op en doen er alles om om het beste en het nieuwste te krijgen. In hoeverre de markt verzadigd is kan ik niet beoordelen. Dat weten alleen de importeurs zelf en die dragen de ondernemingsrisico's. Er is nu eenmaal strijd op de markt en wie goed presteert verovert toch een plekje op de markt. Dat zie je aan Bonfire bijv. Het moderne aan Bonfire is ook dat die alleen sierpotten levert, dus een vorm van specialisatie. Ben benieuwd of we dat meer gaan zien in de toekomst. Nadeel daarvan is naturlijk dat Bonfire op dit moment altijd opereert naast een andere importeur. De winkels moeten immers compleet kunnen aanbieden. Ik denk evenwel dat Bonfire hier bewust voor kiest.

Marijn neigt er ook naar zich te specialiseren op wat apartere effecten en daarin zijn ze ook goed. gewone standaardpotten met burst vind ik bij Marijn minder. Voor allerlei combi;s met mines en tails moet je echter weer wel bij hun zijn. En zo heeft ook Marijn een leuk plekkie op de markt.

Qua ontwikkelingen valt mij verder op dat Rubro en Cafferata wel heel erg goeie zware potten op de markt zetten, dus die gaan voor de echte 500 grammers.

Verder zijn er natuurlijk een aantal importeurs die ook schietbedrijf zijn, zoals Katan en Beko.

Ik meen dus dat er (nog) niet teveel zijn, maar om nu nog te gaan beginnen lijkt me lastig. Overigens bestaat er altijd de mogelijkheid om gericht markt-onderzoek en/of distributieplanologisch onderzoek te doen.

De kwaliteit is in ieder geval fantastisch meen ik. Ik kijk ook veel consu vuurwerk op films uit andere landen, maar het is nergens zo mooi als hier. Neem nou Duitsland: maar een paar merken en ik denk dat Weco een enorm aandeel heeft, maar in Nederland komen ze er niet aan te pas. OF kijk eens in Amerika. Ook max 500 gram (vrijwel alle staten) maar veel meer standaard dan hier.

Tot zover deze ode aan ons consuspul. Nu ga ik weer shells kijken op youtube.
 

marlboro20

Registered User
Het mag van mij wat overzichtelijker.....
Kijk eens in onze product database: 27 importeurs brengen 150 collecties uit. Dat is dus gem. 5.5 collecties per importeur!!!
En in totaal 4096 producten dus gem. 151.7 artikelen per importeur, 27.3 artikelen per collectie!!!!

Omdat ik door het spreekwoordelijke bos de vuurpijlen niet meer zag ( ja weet ik komt vaker voor in een bos....) heb ik me dit jaar beperkt tot 2 leveranciers: één levert Wolff, de ander Bonfire, Royal, Zena en Marijn. Ik heb het idee hiermee ook de gehele top van vuurwerk in nederland afgedekt heb....

En ach, als de wetgeving volgend jaar verandert in Belgie (laten we dat hopen...) gaan we weer masaal naar Bels en is de vraag over het assortiment in Nl weer even overbodig..........
 
Laatst bewerkt:

DJ-ArSoN

Registered User
Vrije marktwerking, van mij mogen er net zoveel importeurs/collecties zijn als ze zelf willen.

Het reguleert bovendien zichzelf wel. Zodra de consument het echt zat begint te worden zullen de verkoopcijfers achteruit gaan, dan verdwijnen er vanzelf ook weer collecties en/of importeurs. Daarbij houd ik niet van restricties opgelegd door de overheid, dus zeggen dat importeur X nog maar Y collecties mag importeren gaat er bij mij niet in.
 

Schuim

Registered User
Na lang denken, vind ik eigenlijk dat er te weinig importeurs zijn, maar dat ze te veel collecties hebben.
Waarbij dan 3 kwart van de collectie een omlabeling is van de andere.

Meer importeurs, prima.
Meer collecties, neen.
Meer innovatie, absoluut.

Want daar vind ik het hier in NL nog wel het meest treurige
 

USRRobiwan

Registered User
Persoonlijk zie ik graag meer 50gr single shots van een betere kwaliteit.

Verder ben ik het eens dat er per importeur max collecties zouden moeten zijn (budget en highend)
Verder ben ik het eens dat men moet stoppen met omlabelen, dat is pure misleiding.
Verder vindt ik dat er een duidelijke product effect omschrijving verplicht gesteld moet worden, want sommige omschrijvingen slaan kant nog wal.

Inmiddels zijn de Olympische spelen voorbij en zijn alle verkooppunten al twee jaar voorzien van de nieuwe bunkers/blusinstallaties en die zijn inmiddels vast allang betaald van de opbrengsten van afgelopen jaar. Dus nu de excuses op zijn mag de prijs wel weer naar beneden toch?
 
Laatst bewerkt:

GMP82

Zilveren Member
Als er daadwerkelijk sprake zou zijn van marktwerking en concurrentie (laatste 2-3 jaren gelukkig wel toegenomen!!), mogen wat mij betreft zoveel importeurs komen als mogelijk is. Getuige het feit dat er nog steeds cakes zijn die meer dan 40-50€ kosten, is de marktwerking nog onvoldoende.

Echter op dit moment overzie je het soms niet meer. Teveel producten om uit te kiezen (wordt al beter, als je alle cakes boven 40€ laat staan) Daarom heb ik nu het tegenovergestelde gestemd. Er is wel een oplossing voor die berg aan producten...

Veel collecties kunnen wat mij betreft gehalveerd, dan wel geschrapt (afgezien van een paar evergreen producten). Ik zie nu af en toe dat producten eruit gaan, dat ik denk, waarom, loos 10 andere! (voorbeeld, royal fountain beko). Er wordt meer en meer aan innovatie gedaan, als je dan een goed nieuw product heb, durf dan ook afscheid te nemen van verouderde uitgerangeerde producten.

En oja, kap met het omlabelen, dient geen doel en schept enkel verwarring.
 
Laatst bewerkt:

smilli

FPM Filmer
Er zijn ontzettend veel importeurs en nog veel meer collecties maar dat maakt het ook leuk voor mij, maanden lang al die collecties doorneuzen op zoek naar die passende producten voor mij. Ieder jaar nog 1 erbij zou ik ook geen probleem vinden, het blijft me hobby of het nou veel werk is of niet.
 

Mr_Mascleta

Registered User
Veel te veel importeurs en veel te veel producten die op elkaar lijken. Neem nu de Brocade met blauw als voorbeeld. Ik denk zelf dat als je 3-4 grote importeurs hebt met elke bijv 2-3 goede, kwalitatieve en betaalbare vuurwerklijnen, dan denk ik dat je een ruimschoots aanbod hebt?
 

joszie

Moderator
Medewerker
kleine bump.

inmiddels al heel wat jaren verder. Gelukkig mogen we nog steeds genieten van het zelf afsteken, hoewel we steeds meer en meer moeten vrezen.
Veel kleinere importeurs zijn ondertussen een samenwerking aangegaan met de grotere spelers. Daarnaast hebben we ontzettend veel verschillende collecties.
wat is jouw mening?
 

GMP82

Zilveren Member
Er is nog altijd (veel) meer keus dan mijn portemonnee aan kan. In dat opzicht een 'luxe probleem'.

Als ik mijn post hierboven lees, klopt dat nog steeds. Probleem wat er bij komt, is dat er weliswaar genoeg assortiment is, maar dat de prijzen van de producten wel verder stijgen. Budget gaat sneller op dan 10 jaar geleden..
 

1Salute

Registered User
Minder concurrentie veroorzaakt dat er minder prikkels zijn voor innovatie. Juist dat vind ik een van de leukste dingen aan vuurwerk. Omlabelen zie ik dus ook als een gebrek aan capaciteiten (waar je in vuurwerkland mee wegkomt soms)

Oneens met de stelling dus.
 

Onze Partners

Bovenaan