Dutch Dragon Fireworks in het nieuws

Moontan

Moderator
Medewerker
Dutch Dragon Fireworks uit Joure gelooft in crowdfunding

Een heel jaar hard werken om de consument een dag de kick van vuurwerk te geven. Dat is kort gezegd het werk van Roelof Jan Dik, Chris Schurer en Wieger van der Veen van Dutch Dragon Fireworks in Joure.

Roelof Jan Dik is zijn hele leven al met vuurwerk in de weer. Vorig jaar is hij zelfstandige geworden.De vuurwerkhandel is een bijzonder gecompliceerd bedrijf. In drie dagen per jaar moet de jaaromzet over de toonbank. Het hele jaar moet aan de strengste veiligheidvoorschriften worden voldaan. Daarnaast moeten al vroeg in het jaar de bestellingen in China worden gedaan. De producenten leveren pas na betaling vooraf. Waar haal je dat geld vandaan?
Dutch Dragon heeft tweehonderdvijftigduizend euro nodig. De financieringsaanvragen bij verschillende banken werden allemaal afgewezen. Is crowdfunding een oplossing? Crowdfunding betekent zoiets als 'financiering door de menigte'. Iedereen kan vanaf honderd euro ieder bedrag investeren. Op dat bedrag wordt rente vergoed. Veel meer rente dan op een spaarrekening van de bank. Bij meer rente hoort meer risico. Gaat het bedrijf waarin je investeert failliet, dan ben je de rest van je geld kwijt.

Op de crowdfundingsite Geldvoorelkaar.nl loopt nu nog twaalf dagen de crowdfunding voor Dutch Dragon (link). Spannend, want er is weliswaar 180.000 euro toegezegd, maar als de 250.000 niet wordt gehaald, dan gaat de hele financiering niet door. Volgens Roelof Jan is er voor dat geval wel een plan B, maar wat dat is wilde hij niet vertellen.

http://www.radiospannenburg.nl/bericht/dutch-dragon-fireworks-uit-joure-gelooft-in-crowdfunding
 
Bovenaan