Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

Directeur brandwondencentrum luidt noodklok: 'Vuurwerkproblematiek sneller aanpakken

Moontan

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
22.447
Leuk bevonden
22.894
Leeftijd
61
Locatie
Hilversum
#1
Directeur brandwondencentrum luidt noodklok: 'Vuurwerkproblematiek sneller aanpakken

BEVERWIJK - "Niet alleen praten als het fout gaat, maar de problemen met vuurwerk echt aanpakken." Dat is het advies van Paul van Zuijlen, directeur van het brandwondencentrum in Beverwijk. In een interview met NH Nieuws spreekt hij zijn zorgen uit over het moeizame proces naar een veiliger vuurwerk beleid.

Van Zuijlen weet waar hij over praat: ieder jaar, rond de jaarwisseling, maken de directeur en zijn team zich op voor een zware periode met veel vuurwerkslachtoffers.

En nadat in januari de laatste slachtoffers zijn gevallen, volgt ook traditioneel weer de discussie over hoe gemeentes met het vuurwerkbeleid om moeten gaan. Tel daar het debat over vuurwerk bij voetbalstadions op en je hebt volgens Van Zuijlen een "continue discussie over vuurwerk".

Dialoog met vuurwerkliefhebbers
"Maar dat gaat mij niet snel genoeg. Als je heel snel wil, dan gaat het des te langzamer." Daarom wil Van Zuijlen dat er een dialoog komt met de mensen die graag vuurwerk afsteken. "Om een situatie te creeëren waar mensen veilig van vuurwerk kunnen genieten. En er niet alleen over te praten wanneer het fout gaat. Want dan is het al te laat."

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/2447...odklok-vuurwerkproblematiek-sneller-aanpakken
 

Schuim

Registered User
Berichten
1.975
Leuk bevonden
490
Locatie
Achterhoek
#2
Als ik deze man niet binnen enkele weken hoor over het luiden van een noodklok over de "het niet normaal aankunnen steken van een barbecue of vuurkorf problematiek" dan kan die van mij ophoeppelen. Want daar word dus in dit stuk van het toch altijd al zo vuurwerk negatieve NH nieuws weer geen word over gerept. Vallen jaarlijks serieus nog meer slachtoffers bij. Ik weet dat hier wel over "gesproken" word, maar volgens mij niet uit de naam van de directeur of het hebben over een noodklok
 

Sweet Laker

Registered User
Berichten
2.447
Leuk bevonden
258
Locatie
Den Haag
#3
Dat antwoord is makkelijk. Pak raddraaiers op die overlast veroorzaken. Genoeg 'draaideurtjes' die na een kop thee de straat weer op mogen. Zo moeilijk is het allemaal toch niet. (Over het algemeen in een land dat snapt hoe het veilighouden van een maatschappij werkt. En die écht respect wenst voor zijn handhavers).

En zo zijn er nog wel wat opties te benoemen.
 

GMP82

Registered User
Berichten
7.643
Leuk bevonden
609
Leeftijd
37
Locatie
die stad achter de duinen
#4
Qua timing had een bericht over barbecues en vuurkorven inderdaad meer hout gesneden. Nog genoeg oelewappers die met spiritus of aanverwante artikelen aan de slag gaan.

En wat dacht je van de hete thee, soep en koffie. Daar heeft ie het hele jaar z'n Toko mee vol liggen...

Dat ie liever geen vuurwerk slachtoffers binnen ziet komen, ok, daar kan ik volledig in komen. Help ik mee hopen. Maar of deze 'noodkreet' daar iets aan gaat bijdragen..?
 
Berichten
44
Leuk bevonden
56
#5
langzaam maar zeker keren meer mensen zich tegen consumenten vuurwerk, ik heb het idee dat het een domino effect is.
 

Sweet Laker

Registered User
Berichten
2.447
Leuk bevonden
258
Locatie
Den Haag
#6
Dat is de kracht van herhaling: Maak de leugen groot, hou het simpel en blijf het herhalen. Dat was in de tweede wereldoorlog in gebruik en is daarna ook in het geallieerde westen toegepast. Tot op heden nog steeds.

Zo stond er in trouw gister een nieuwsbericht dat een wetenschapper aan de bel trekt dat de meeste medicatie niet goed werkzaam meer is sinds de bedrijven vanaf de jaren 70 er economisch belang in zagen. Toch geloofd men daar nog heilig in en tik je heilige huisjes om als je hier over begint. Ook daar werkt de media maar ook bedrijven als google, Youtube etc mooi aan mooi. Niet zo vreemd, wetende dat zij bij hetzelfde 'kartel' horen.

Verder lijken er ook weer mensen terug naar het midden te keren. En in plaats van voor een verbod naar een open dialoog te willen. Dus er is nog hoop.
 
Laatst bewerkt:

Onze Partners

Bovenaan