Fallas de Valencia! Het mooiste feest van het jaar. Bekijk hier alle beelden gemaakt tijdens de Fallas de Valencia 2019 editie.
Ook in 2019 organiseert Zena Vuurwerk de Zena Trophy. Voor meer info klik je op de link

De Vuurwerk Federatie vraagt jullie hulp!

Tony

Medewerker
Administrator
Berichten
36.310
Leuk bevonden
31.553
Leeftijd
41
Locatie
Rotterdam
#1
Goedenavond! Wij hopen dat jullie een spetterend oud en nieuw hebben gehad! Wij in ieder geval wel!

Nu het allemaal weer voorbij is, zullen veel vuurwerkliefhebbers het een tijdje rustig aan doen. Begrijpelijk! Toch hebben wij voor de overgebleven liefhebbers een vraag. We hebben aandachtig de statement-topics meegelezen en hebben veel interessante punten gezien. Vandaar dit centrale topic. Omdat wij namens de liefhebbers spreken willen wij vragen;

Wat zouden jullie graag zien van de Vuurwerk Federatie?

Hebben jullie specifieke punten waar wij ons hard voor moeten maken, vinden jullie dat wij een bepaalde rol moeten aannemen in de discussie of heb je andere input, deel dat dan hieronder. Binnenkort komen wij met z'n allen bij elkaar en dan kunnen wij dit allemaal meenemen in het bepalen van onze doelen voor 2019. Wij horen graag van jullie!

Namens de Vuurwerk Federatie,

Pim
 
Berichten
2.468
Leuk bevonden
792
Locatie
5201.90NB00426645OL
#3
Ik zou zeker niet te veel punten aanpakken dan verwaterd de boodschap.

- onderscheid aantonen tussen vuurwerk en illegaal vuurwerk.
- aantonen van de willekeur van de anti’s mbt onderzoekjes/ interviews en polletjes, en hun totale onbekendheid met de echte regels en feiten (zoals dat bv alleen in NL consumentenvuurwerk bestaat).
- doorhameren op het feit dat vrijwel alle schade, wangedrag en overlast veroorzaakt wordt door (dronken) adolescente mensen in groepsverband en niet door legaal, Nederlands vuurwerk bij rijtjeshuizen op de stoep.
- het ontmaskeren van de drogreden van een gemeentevuurwerk, vrijwillige vuurwerkvrije zones en aangewezen afsteeklocaties.
- .....
 

TheChain

Registered User
Berichten
219
Leuk bevonden
10
Leeftijd
55
Locatie
Dieren
#6
Mis jullie op Twitter. Is welliswaar een beetje achterhaald medium maar er wordt volop negatief over vuurwerk getwittert. Probeer daar zelf zoveel mogelijk tegengas op te geven maar alleen is ook maar alleen...
 
Laatst bewerkt:

vonk

Medewerker
FPM Moderator
Berichten
6.527
Leuk bevonden
2.320
Leeftijd
40
Locatie
delft
#7
Mis jullie op Twitter. Is welliswaar een beetje achterhaald medium maar er wordt volop negatief over vuurwerk getwittert. Probeer daar zelf zoveel mogelijk tegengas op te geven maar alleen in ook maar alleen...
Twitter is wel HET medium wat veel door nieuws/overheid/media/journalisten groot en klein wordt gebruikt...omdat het snel is.
 

blackpowder

Registered User
Berichten
881
Leuk bevonden
35
Leeftijd
36
Locatie
zoetermeer
#9
Mee eens dat Twitter nuttig kan zijn, maar vergis je niet hoeveel tijd erin gaat zitten in alle negatieve nitwits van correcte repliek te voorzien.
Zoals Olav mol zou zeggen ga niet mee in de Twitter diarree...

En de vuurwerkbril. Weer zijn er mensen opgenomen in het ziekenhuis en weer droegen die mensen geen vuurwerkbril. En blijf Lobbyen bij de politici, Laat jullie met juiste cijfers komen en juiste argumenten. voor de rest denk ik dat de Baron de juiste punten aandraagt.
 

wit1704

Registered User
Berichten
413
Leuk bevonden
53
#10
Nog wel (wat nieuwe) puntjes:
  1. Nogmaals klip en klaar maken dat centrale vuurwerk show op gezet door profs. niet in heel Nederland kunnen plaatsen vinden. Ivm ons wel bekende te kort aan pyrotechnischie en dat kleinere gemeente niet genoeg buget beschikbaar hebben voor een mooie en seriuese show te schieten, Zie afgelopen jaar bv in Amsterdam.

  2. En met centrale plekken binnen gemeente aan te wijzen waar particulieren alleen vuurwerk mogen afsteken, niet gaat werken omdat beschonken mensen dan zich daar massaal naar toe moeten begeven.Naast dat het dan weer overlast van buurgemeente zal op leveren omdat me met voorkeur dan de gemeente grenzen vast zal opzoeken voor deze plekken.

  3. Nederland (bv met spotjes) laten zien hoe een famile kan genieten van (mooi en veilige consumenten) vuurwerk door het veilig af te steken (met gebruik van vuurwerkbrillen) op hun eigen stoepje. Zonder onveilig gevoel en overlast voor dieren en omwonende etc.

  4. Aangeven dat de vuurwerkvrije zonnes geen toegevoegde waarden hebben. Dieren boerderijen etc. kan je met je verstand wel begrijpen dat je daar niet moet knallen etc.
 

joszie

Registered User
Berichten
2.985
Leuk bevonden
490
#11
Voor de volledigheid hier alsnog mijn punten:

Ik denk dat je als groep zijnde eerst een lijst.moet maken met speerpunten 2019 en lange termijn.

Daarna de hele groep opdelen in kleinere groepjes die zich met een speerpunt bezig gaat houden.

Zorg dat je bij de bekende vuurwerkfora een eigen onderdeel krijgt voor berichten over wat jullie als federatie aan het doen zijn (en ons als belanghebbenden dus op de hoogte houdt, waardoor 'wij' er meer betrokken zijn).

Speerpunten:
- media : zorg dat je ieder positief verhaal over vuurwerk doorspeelt naar andere media.

-denktank: zorg dat je beleidsmensen vd regering aan gaat schrijven. Voorzie ze van juiste info/goede ideeën.

- tegengeluid:. Laat een groepje overal reageren onder ieder artikel, nieuwsbericht, Facebook-pagina waarin vuurwerk negatief besproken wordt.

Voorlichting:laat een groepje bezig gaan met pleitten voor betere voorlichting. Maak eigen posters pamfletten enz. En stuur die rond.

-'the inner core': laat de jongens met een grote mond c.q. die graag in de spotlights staan eens nader kennis over manieren /acties waarmee je makkelijk landelijke aandacht kunt krijgen.
Media willen sensatie, geef ze dat dan.

Bv richt een religie op waarin vuurwerk moet worden afgestoken. Laat iemand hekken om zijn huis/tuin zetten en verklaar dat stukje grondgebied vogelvrij (zodat je bij een evt. Verbod alsnog vuurwerk kunt schieten). Klaag een stichting of partij aan omdat ze een verbod willen. Gewoon absurde ideeën die wellicht een kleine kans van slagen hebben, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de aandacht, waarin uiting kan worden gegeven aan goede en juiste info

Zorg dat je een advocaat zoekt die hierin geïnteresseerd is.
Het gros vd federatie moet zich netjes gedragen, maar laat een subgroepje de grenzen maar eens opzoeken en het spel wat smeriger gaan spelen.

Gezien e.e.a.wel wat geld zal kosten:
Kom met een goed overzicht en begroting en begin daarmee een geldactie onder forumleden. Als we allemaal zoveel geld over hebben voor de hobby dan moeten we ook iets overhebben voor dergelijke zaken!
 

gietjo

Registered User
Berichten
1.360
Leuk bevonden
41
Leeftijd
37
Locatie
Ede
#12
Ik heb wellicht nog een mooi voorbeeld betreft een centrale vuurwerkshow.

-In Ede is 2017-2018 is er voor het eerst een centrale show geschoten in de nieuwbouwwijk Enka. Deze show was op 30 december zo rond de klok van 20.00
Opkomst circa 2.000 mensen

Organisatie en gemeente dik tevreden. Dat moeten we volgend jaar weer doen werd er geroepen, maar dan een tikkeltje beter en groter.

Zo gezegd zo gedaan. Editie 2018-2019 weer op dezelfde locatie en de gemeente heeft een aardige bijdrage geleverd Er werd voor een voor de kinderen lampionnenoptocht georganiseerd enz enz , en dit keer was de vuurwerkshow op de 31e om klokslag 00.00 uur.
Opkomst circa 800 mensen

Ik denk dat 90% van die 800 uit de wijk zelf komen. (Ede heeft ongeveer 74.000 inwoners).

Burgemeester heeft al aangekondigd dat het volgend jaar niet meer in de op dezelfde locatie kan in de Enka wijk kan omdat er gebouwd gaat worden.
Volgend jaar geen andere optie dan het buitengebied in, of op een sportpark. Meer ruimte is er hier niet.

Buiten het feit dat er niet genoeg pirotechnici in NL zijn, (en weet je hoeveel hulpjes die nodig hebben) gaat het in de niet toeristische steden SOWIESO niet werken.


-Verder denk ik dat er goed moet doorgepakt moet worden in het illegale circuit zodat ze dat nog verder kunnen terugdringen.

Ik kan me nog herinneren dat er flowerbeds met een bepaalde afkorting erop onderschept werden. En laat die toendertijd nou ook consumentenvuurwerk op de NL brengen.
Het probleem is dat die bedrijven denk ik niks fout doen omdat ze dat gewoon mochten importeren vanwege hun prof. bedrijf. Wat er dan dus gebeurd als het in Duitsland is helaas moeilijk te checken denk ik.

Dat alles helpt dus ook allemaal niet mee.

Als je in mijn ogen de traditie wilt behouden en het illegale spul van de markt wil dan zullen ook zulke dingen onder ook de loep genomen moeten worden. Ben er van overtuigd dat lang niet alles uit het oost blok komt!!!

Verder kan ik me vinden in eerder genoemde voorbeelden
 

Onze Partners

Bovenaan