DE NIEUWE AFSTEEKTIJD ZORGT VOOR MINDER OVERLAST?!

De nieuwe afsteektijd zorgt voor minder overlast?!


  • Total voters
    174

painkiller

Registered User
De verandering in het vuurwerkbesluit moet er nog komen. Overal lees je dat het al zover is, maar in het vuurwerkbesluit staan nog steeds de oude tijden:http://wetten.overheid.nl/BWBR001336...tum_01-12-2014

In de gaten blijven houden dus. Als het wel zover komt (en dat zal ook best wel), dan houd ik mij er gewoon aan. Laten we blij zijn dat de mogelijkheden er blijven om te genieten (voor zolang dat nog duurt).

Lijkt me te kloppen, de link van timmie werkt ook niet meer.
 

nlvuurwerk

Registered User
112Vandaag.nl
Vuurwerk mag 31-12-14 gewoon tussen 10.00 en 02:00 worden afgestoken! Eerder meldde de politie nog vanaf 18:00. Maar de overheid heeft het afgekeurd.

Quote gepost door tristen op vwc.

Ik ben benieuwd hoe t nu precies zit.
 

Galaxis

Registered User
Het word er wel duidelijker op zo !

De regels zijn a, de media vertelt b, en een hoop gemeentes doen c.

Toppertje van onze politici weer zeg. Tjonge jonge.
 

Joepenstein

Registered User
Ik snap het nu niet meer.......! Wat is het nu?
Wel weet ik, is dat de nieuwe wetsvoorstellen (inkorten afsteektijden) Nog gekeurd moesten worden door het Europees hof. Voordat het Juridisch aangepast kan worden. De EU zou er gisteren (1Dec) hun doorslaggevende uitspraak over doen............Maar heb er nog niks over gehoord. Dus was al bang dat het toch is door geduwd. Maar naar aanleiding van het lezen van deze berichten, heb ik meer twijfels. Ook zag ik net de onaangepaste links. En ik heb op de site van de overheid dit gezien: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vuurwerk/vuurwerk-afsteken
Hier staat dat de overheid er mee bezig is, en dat het waarschijnlijk door gaat. Maar niet dat het zeker is.
Ik denk dat het dus nog afwachten is op de uitspraak van de EU. Voordat het zeker is. Die kan nog komen.
 

Joepenstein

Registered User
Ik weet ieder geval 1 mogelijke reden, waarom het Europees hof deze wetswijziging zou afkeuren. En dat alles bij het oude blijft: Namelijk dat het kabinet Te vroeg alles door heeft geduwd, terwijl ze officieel er later op een vast tijdstip tot een besluit zouden komen. Hebben wij daardoor niet een tekort aan tijd gehad om democratisch onze menig te mogen geven? Zou het EU daardoor de plannen van de 2e kamer ongeldig kunnen verklaren? Hopelijk wel
 

ifeelfine

Registered User
lol het word steeds leuker nee ze hebben 3 maanden ter inzage gelegen bij de Europese commissie Joepenstein omdat het vuurwerkbesluit EU regels zijn (hoe krom kan het zijn als de regels in de verschillende landen zo van elkaar afwijken).

Er hoeft dus geen uitspraak zijn van de EU want dat is niet relevant
 

Joepenstein

Registered User
lol het word steeds leuker nee ze hebben 3 maanden ter inzage gelegen bij de Europese commissie Joepenstein omdat het vuurwerkbesluit EU regels zijn (hoe krom kan het zijn als de regels in de verschillende landen zo van elkaar afwijken).

Er hoeft dus geen uitspraak zijn van de EU want dat is niet relevant

Okey dan had ik t verkeerd begrepen.
Dan is denk ik de hoop verloren, want als alleen de nederlandse kamer over deze regelgeving gaat, dan zullen ze het niet meer terug draaien.
 

Rene

Registered User
Belachelijk,

Ze kunnen beter die dag de gewone winkels dicht laten, en het personeel ook een leuke dag gunnen als het om winkelende mensen ging
 

Driessen010

Registered User
Rene,

Dan sla je de plank aardig mis.
Die dag zijn idd veel mensen vrij maar ook veel niet.
Economie draait op dat soort dagen, en waarom zou je moeten knallen bij een winkelcentrum voor de deur?
Leg mij eens uit wat hier nu echt leuk aan is behalve het afsteken van vuurwerk?
Als je weet dat je op dat soort plekken mensen tot last bent waarom moet je er dan express wel gaan staan?

Zoals ik al eerder aangaf ben ik wel vuurwerk aan het afsteken maar mijn vrouw is ook gewoon vrij en gaat dus gezellig winkelen met der vriendinnen.
Die zitten niet te wachten om een winkel uit te lopen en te moeten schrikken van die pest klappen.
 

Rene

Registered User
Hoi Myrte,

Nou niet echt misgeslagen, ligt eraan welke situatie.. lol
het gaat hier namelijk om of de afsteek tijd zorgt voor minder overlast.

Heb zelf die tijd van rotjes al lang achter de rug, vond het geweldig.

Zeg ook niet dat ze moeten knallen bij winkels en of bij gebouwen met oudere mensen of zo.
Zou zelfs een betere oplossing zijn om het daar juist te verbieden evenals bij dieren opvang of zo. en makkelijker te controleren.

Ik ga van mijn buurt uit en de winkels liggen niet naast me of in de straat.

En jeugd mag van mij rustig wat normaal vuurwerk afsteken, in de straat door de dag, dan kunnen mijn huisdieren wennen aan het geweld in de nacht, of soms zij ze er al moe van rond die tijd.


Maar om de afsteek tijden naar 18:00 uur te brengen, je weet dat het dan donker is of begint te worden,
lijkt me niet optimaal om de jeugd dan rotjes af te laten steken.

En het enige waar ik last van heb zijn de zware knallers (niet uit nederland) waar je de ramen van rammelen ...lol je schikt iedere keer weer

nou ik heb meestal ook vrij die dag en zou fijn zijn als we samen alles konden voorbereiden voor oud en nieuw maar het vrouwtje moet altijd werken die dag in de winkel. tot 17.00 uur
 
Laatst bewerkt:

boozebelly

Registered User
Misschien dat de daadwerkelijke "overlast" wel minder zal worden, maar of het gezeur dat eveneens gaat worden door deze maatregel waag ik te betwijfelen...
 

Rene

Registered User
wel even goed door lezen ...

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2014-416.html

Zelf denk ik dat een klein gedeelte van de overlast zal afnemen namelijk van het legale vuurwerk,
De jeugd begint toch vaker al op de eerste veekoopdag te knallen, ondanks dat het niet mag.
Mensen die weten dat het niet mag zullen nu eerder anderen erop aanspreken,
De politie zal nog vaker gebeld worden om deze redenen.
Tot nu toe is hier in de buurt op nieuwjaars- dag 1 januari ook de jeugd nog lekker aan het knallen in de ochtend tot avond, want ze hebben nog genoeg over gehouden....... zou dit dan ook gedaan zijn door de regeling van die dag ervoor ????

Wat dan wel weer kan gebeuren is dat vanaf 18:00 tot 2:00 uur geen minuut stil meer zal zijn omdat dan de grote hoeveelheden erdoorheen gejaagd worden die normaal over de heel dag door afgestoken werd.
En aangezien het dan donker begint te worden weer wat meer ongevallen zullen ontstaan door de haast en slechter zicht op de spullen.

ze hadden beter zones kunnen aanwijzen waar de jeugd b.v. wel mag knallen van 10:00 af.

Het illegale vuurwerk word al jaren dagen,weken te vroeg afgestoken, en dan vooral in de avond uren omdat ze dan lastiger te pakken zijn,
en eigenlijk blijft het principe hetzelfde want die gasten zouden nu dus ook makkelijker op te sporen moeten zijn, maar daar merk je weinig van.
En in de avond uren zal ook de meeste schade ontstaan door het illegale vuurwerk, gewoon weg omdat de pak kans veel lager is.
Je zult deze personen toch niet horen klagen, want ze moesten toch al voorzichtiger zijn dan mensen met legaal vuurwerk.

Ben zelf beetje bang dat de regering nu ze nog 2 jaar hebben voor de Europese CE regeling komt zoveel mogelijk wil verhinderen door ieder jaar wat meer te gaan verbieden om straks van alle rompslomp af te zijn. Ik weet vuurwerk brengt geld in het laatje, maar om alles te regelen(politie, halt,, en schade en overlast wat er ontstaat spellen ze straks misschien quitte. er is niks makkelijker dan straks te zeggen vuurwerk van klasse 3 mag helemaal niet, en van klasse 2 alleen nog maar sier zonder knal dat mogen ze zomaar doen, dus totaal geen klein vuurwerk meer dan mag je in Nederland alleen nog fonteintjes, of een bloemkooltje afsteken.

Dan zal de controle op illegaal vuurwerk nog makkelijker worden. bij ieder geluidje dat ze horen kunnen ze eropaf gaan.

we zullen zien wat het gaat brengen.
 
Laatst bewerkt:

rodepo

Registered User
Misschien moeten we ons is wat meer bezig houden met wat wel mag en daar van genieten.
En niet zo op de zaken vooruit lopen. Al die aannamens over eventuele uitbreidingen van verboden word je ook niet vrolijk van.
 

Attenoje

Registered User
Ik denk dat er ook meer ongevallen zullen zijn omdat de kids nu met 1 oog uitkijken naar of oom agent niet in de bosjes zit en dus nog minder aandacht op de veiligheid hebben.

Dat in combinatie dat ze toch al iets minder over de veiligheid nadenken gaat echt voor problemen zorgen.
 

Onze Partners

Bovenaan