CAT.1 Categorie.1 Vuurwerk - Het nieuwe Fop en Scherts

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
De grondbloemen van Cat1 vind ik jaarlijks minder worden. Ze worden steeds kleiner met steeds minder kruit.
Dat is in het verleden beter geweest. Toen haalde ik goeie Cat1 grondbloemen bij o.a. Halfords
Klopt, die bij de Halfords waren ook iets groter van formaat (van GBV-weco), maar waren kwa kruitinhoud ook rond die 1,8 gram (kwam toevallig gister nog een doosje tegen in mijn bak met Cat. 1 vuurwerk). Kruitinhoud zegt overigens niet altijd alles, want ik heb al grondbloemen met "1,8" gram gezien die in een flits weg waren en anderen die met 1,8 gram wel redelijke tijd haalden.

Maar kijk even naar deze post, deze vielen mij nogal mee:
https://freakpyromaniacs.com/index.php?threads/categorie-1-vuurwerk-het-nieuwe-fop-en-scherts.38359/post-492492
 

KruitFreak

Registered User
Die crazy spinners bedoel je? Met 2,1 gram klinkt dat al erg fijn.
Ik zal eens op zoek gaan bij mij in de buurt. Heb ze niet eerder gezien.
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Hebben o.a. dezelfde zak fonteinen mix (van Lesli) die de Aldi ook heeft, maar dan onder eigen label. Komen dan zelfs iets goedkoper uit dan Aldi! (28 stuks a € 7,99 tegen 30 stuks a € 8,99 bij de Aldi.)
Oké, ik moet toch even wat rectificeren; De zak met fonteinen bij Intratuin is niet van Lesli, maar van China Red! (Maar het zal zo wel duidelijk worden waarom ik aannam dat dit een omlabeling van Lesli fonteinen was! :LOL:)

Hieronder wat foto van de Fonteinzak van de Intratuin (in een post hieronder plaats ik nog een foto, kan maar 1 foto per bericht plaatsen):

20181206_121300.jpg


De fonteinen bevatten trouwens allemaal 7,5 gram NEM!
 

KruitFreak

Registered User
Zijn de uitwerkingen van de fonteinen gelijk aan die van de Aldi of zijn ze anders? Als ik naar het formaat kijk lijkt alles gelijk enkel met aan ander label.
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
En hier nog een foto van de Aldi (Lesli) en Intratuin (China Red) exemplaren naast elkaar.

Ik heb het even gecheckt, maar ze komen niet uit dezelfde fabrieken! Wel zijn er 2 varianten die exact dezelfde effecten hebben, maar daar ga ik hieronder nog even iets verder op in.

20181206_122703.jpg

Review:

Rode fontein (power fontein tegenhanger):
Zelfde effect/uitwerking als de variant van Aldi/Lesli, waarbij opvalt dat het tweede effect, de (zachte) crackling met rode sterren, langer doorgaat en iets meer rode sterren heeft dan de Aldi variant! (2de effect vond ik zelf erg goed over komen!)


Blauwe fontein (super fontein tegenhanger):
Ander effect dan de Aldi/lesli variant, waarbij het eerste effect een hele fijne zilverspray had. Het 2de effect was een soort 'silver popping stars' met (felle) rode en groene sterren. Bleef duidelijk lager in effecthoogte dan de Aldi variant. (Ondanks dat hij lager was, vond ik de rode en groene sterren in de 2de een erg fijne aanvulling!)

Groene fontein (knetter fontein tegenhanger):
Bijna identieke kopie van de Aldi/Lesli variant. Eerste effect vergelijkbaar in hoogte en duur, misschien ietsje minder lang. 2de effect (crackling met blauwe sterren) vond ik zeker zo sterk als die van de Aldi variant, waarbij opviel dat er iets meer blauwe sterren tussen zaten (die ook mooi lang branden). (Persoonlijk vind ik het lastig te zeggen welke beter is)

Kortom, beide assortimenten lijken erg sterk op elkaar, zowel in uiterlijk, uitwerking en ook in prijs. Het China Red assortiment is dan ook zeker een aanrader voor een (stuks)prijs die zelfs nog net iets lager ligt dan de Aldi Fontein Mix!

SIDENOTE:
Ik heb net pas 1 exemplaar van elke variant van de intratuin getest. Zal vanavond nog even wat meer testen en mocht mijn ervaring veranderen, dan laat ik dat hier weten!
 
Laatst bewerkt:

adgertic

Registered User
Lidl heeft ook weer aardige hoeveelheden liggen sinds vandaag. De setjes (mét vuurwerkbril) zijn netjes maar vind het persoonlijk behoorlijk aan de prijs.
 

GMP82

Bronzen Member
Ik heb net even een doosje Crazy Spinner (Cat F1 grondbloem) van Vulcan opgehaald bij mijn lokale dealer, maar deze behoren absoluut tot de betere grondbloemen die ik de afgelopen jaren heb gehad! Mooie duidelijke kleuren en een wat langere duur dan je normaal ziet bij de meeste budget grondbloemen! (Deed mij weer wat denken aan de grondbloemen zoals ik ze vroeger had! :))

Ze hebben 2,1 gram kruit per stuk en kosten (bij de vuurwerkzaak hier) € 2,75 per 50 stuks, wat ze omgerekend dus nauwelijks duurder maakt dan die van de Action!
Net bij een vulcan dealer geweest, maar de tollen die je noemt hadden ze niet. Zie nu dat ze wel in de folder staan, maar niet onder kids/cat 1.

Nu 2 pakjes van 25 mee genomen. (1,25/pak) 45 gram voor 25 stuk
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Net bij een vulcan dealer geweest, maar de tollen die je noemt hadden ze niet. Zie nu dat ze wel in de folder staan, maar niet onder kids/cat 1.

Nu 2 pakjes van 25 mee genomen. (1,25/pak) 45 gram voor 25 stuk
Hmmm, zonde. Zijn dat toevallig bundeltjes van 25 stuks, verpakt in plastic/celofaan? (En dan onderling weer per 5 verpakt). Als dat die zijn, dan zijn het op zich ook geen slechte grondbloemen (had ze afgelopen jaar), maar zijn ze net iets anders dan die andere.
 

KruitFreak

Registered User
Kan kloppen want niet elke Vulcan dealer heeft ze heb ik inmiddels gemerkt. Ben toevallig vanmiddag ook langs geweest in mijn omgeving en daar lagen ze gelukkig wel. Als het donker is ga ik ze eens proberen, ze zien er goed uit.IMG_2828.jpg
 

KruitFreak

Registered User
Grappig, ik heb vanmiddag ook nog 4 doosjes opgehaald! :D

Hopelijk presteren ze goed en bevallen ze je!
Wat grappig! Afgelopen dagen ben ik een beetje op CAT1 strooptocht vanwege de kruitstress. Ik moet gewoon wat kunnen afsteken:)
Het zal me benieuwen.

Zag ook nog ground mouse en happy dragon eggs liggen en heb daar ook wat van meegepakt. Laatstgenoemde is volgens mij de crackling capsule die ook in de knetterballen van de Aldi zit. Zelfde effect maar minder rommel op straat. En maar €0,60 per zakje per 12 stuks.
 

Onze Partners

Bovenaan