• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

Castillo by Pirotecnia Minhota

Tony

Administrator
Medewerker
Het 3rde filmpje is van een avondshow geschoten door Pirotecnia Minhote uit Portugal. Persoonlijk vindt ik de show iets te langzaam waardoor hij op video wat saai overkomt. Sont heeft het gefilmd en die weet ons vast en zeker iets meer te vertellen want live is het vaak totaal anders.File: wmv
Size: 162Mb
Duration: 16 Minutes and 42 Seconds
 

Jim Takacs

Registered User
Just curious, Were those rockets shooting to the left of the screen?? Nice mines and magenta color! I'm sorry but my 1.4g show was more exciting!
 

Son-T

Registered User
Ik zal het een en ander toelichten wat betreft de castillo.
De show zelf lieo niet helemaal als ie zou moeten zijn er waren een aantal dode momenten!!
Omdat ik zo dicht mogelijk bij het vuurwerk wilde zijn ,was ik en mijn vrouw het spoorwegterrein opgelopen wat niet mocht natuurlijk ,en vanaf daar over een hekje op een parkeerplaats beland.NU was het de bedoeling om vannuit daar een gunstig plekje te zoeken.
Nu het een prive parkeerterrein was liep er een security rond om de mensen de auto,s op de juiste plek te zetten ...waarbij hij ook een paar keer probeerde oogkontakt te krijgen met ons om vervolgens misschien te vragen wat we daar deden.

IK zei tegen me vrouw dat we net moesten doen om te laten lijken of we enigzins een probleem die we samen hadden op te lossen ..en het acteerwerk werkte dus goed (we zaten daar een uur of 2 bijna)
de show zou beginnen dus liep ik met mijn vrouw over de parkeerplaats en gingen zitten ergens op de grond.
Tot onze verbazing zaten we een aantal meters van een groep brandweerlieden die ons in de smiezen had en gelijk met portofoons aan de haal gingen en ook met zaklantaarns signalen doorgaven aan de politie oid.
We zaten dus muisstil in de hoop dat we er niet weg moesten.
OMdat we vannuit daar moesten filmen konden we niet de hele show in beeld krijgen en waardoor ook nog een stuk gebouw met palen voor je neus....
IK dacht het is beter als niets .
We hebben dus ook niet de waterbommen kunnen zien en nog veel meer.
Voor ons was het een ware belevenis omdat we bekogeld werden met sterren (3min 21 hoor je een ster op paaltje vlak naast ons ).Bij de finale was ik trouwens nog een beetje angstig wat betreft de afstand die wij hadden t.o.v het vuurwerk.
Op de film komt de show inderdaad niet goed over ...maar wilde dit toch met jullie delen ....de andere avondshow die nog ingekort moet worden is veel beter omdat we toen een andere plek hadden die we de vorige avond ook hadden kunnen nemen , maar we niets wisten van het strandje verderop.
Maar in ieder geval wel weer wat geleerd.
Voor mij was het wel een leuke show ...maar omdat ik aan het filmen ben ziet je niet alles en mis je een hoop .

IK was daar ook niet op vakantie maar zat in benidorm......ik ben een aantal keren vanaf Benidorm naar Alicante (40 km) gereden om wat vuurwerk mee te pikken om dat ik daar nu eenmaal de gelegenheid voor heb gehad......
Eerst heb ik 2 middagen gekeken naar de mascleta,s Foto Album Alacantina
Foto Album Vicente Caballer
en de dag daarna was ik op bezoek bij de firma Garuna ,waar ik fotos mocht maken van de opbouw.
Daar kwam je van ales tegen wat er die avond de lucht in zou gaan.
Waterbommen cylinderbommen meerslagen bommen in verschillenden maten en effekten ....alles werd opgesteld op een smal stuk straat die de schieters ter beschikking hebben. Foto Album Garuna s.A.
Na een heel de dag aanwezig te zijn en te wachten totdat ze de buizen gingen vullen heb ik alle fotos gemaakt en moest daarna van de plaatselijke politie het veld ruimen . Ik bedankte de mensen van GAruna voor hun medewerking en ging met een tevreden smoel en een memstick vol weer naar mijn vrouw die lag te bakken in benidorm .......

IK had inmiddels begrepen dat ik dacht dat het vuurwerk om 2 uur snacht zou zijn wat ik al raar vond maar goed ....mede daardoor miste ik juist die avondshow omdat ik natuurlijk had moeten weten dat de shows gewoon om 12 uur beginnen|:( dus bij het binnenrijden van Alicante om kwart over 12 zag ik over de berg een laar grote bommen klappen en ik schrok me wezenloos omdat ik gelijk in de gaten had dat de show natuurlijk gemist was ......voelde de finale in de auto en schrok van het gedreun door de bodemplaat van de auto door de salutes......dus de castillo van de 25e heb ik gemist.
de 26e staat op band en de 27 ook die naar mening veel beter was mede ook door de betere plek die we toen hadden ...de 28e heb ik laten schieten .(god weet waarom ) maar heb daar nu nog spijt van en de 29e moest ik gaan rijden naar Barcelona........

Ben nog wel even langs Valencia gereden en ben daar weer eventjes geweest....het is een raar gezicht als je alles weer ziet in de normale contouren ....Ook nog een bezoekje gebracht bij onze duitssprekende vriend van EL Fallero en daar nog wat vuurwerk gekocht .
Een doosje treuno xxl (6 stuks) een traca 20 meter en een leuk potje.en nog wat kleine knallers ..die ik nu nog heb ;)
We hebben nog even over het plein gelopen(Ayuntamiento) zonder hekken in dit album staan ze
en zijn doorgereden naar het hotel waar we volgend jaar gaan slapen tijdens Fallas.We hebben de kamers mogen zien en heb wat gefilmd maar ik heb er weer per ongeluk wat over heen getaped.....dus daar is weinig van terug te zien helaas..
We bedankte de mensen van het hotel en reden daarna door naar Barcelona en later door naar Zuid frankrijk waar we heerlijk nog hebben kunnnen genieten van het strand en de zee en de zon :p
Een week later weer in het warme Nederland en weer gewoon aan het werk.
Ik hoop dat jullie de 2e film beter vinden als de eerste maar dat zien we dan wel aan jullie reacties.
Dus voor de duidelijkheid!!!!!! een paar meegenomen vuurwerkjes tijdens je vakantie kan niet altijd super zijn ......maar wij hebben in ieder geval genoten hetgeen wij gezien en meegemaakt hebben.......
DIt is mede mogelijk gemaakt door het meeleven van de vrouw en haar freak .
Dus bij deze bedank ik natuurlijk ook de vrouw.:w

Tot zover dit verslag je kunt nog andere fotos bekijken van het San Juan gebeuren en die staan HIER
Avondshow fotos volgen ......

Groeten '
Sont
 
Laatst bewerkt:

Jim Takacs

Registered User
Um, Is there anyway of translating a post? I understand that this is an international site. I joined because of the extremely high level of knowledge and amazing photos and videos you guy on the other side of the pond are doing. I just would like to contribute and be involved in some way! Thanks in advance! I know alot of you Europeans that don't have english as your native language can still speak and understand it, unlike the majority of us Americans that can Only speak english!|:(
 

Stefanfreak

Registered User
Sont, wanneer ga je hier een boek over schrijven?:p Je kunt wat meemaken tijdens zo'n vakantie... Acteren om een vuurwerkshow te zien. Ha, helemaal geweldig.

Doordat de show niet op een ideale plek is gefilmd hoeft de show nog niet onderuit gehaald te worden. Maar ondanks dat vind ik de show niet in mijn top 10 passen van beste shows. Maar mede door jou avontuur maakt het deze show toch wel weer een bijzondere show.

Wel weer lekkere salutes aan het einde!!!! En er zitten een paar mooie foto's tussen...
 

Son-T

Registered User
Waarom word er naar gekeken alsof het een wedstrijd is???
Het is een show die geschoten is tijdens een feest in Alicante en er zijn geen prijzen mee gemoeid .
Ik wilde deze film alleen maar delen.. En natuurlijk zijn er betere shows maar whatever.,soms maakt een goede finale alles goed en dat was het ook in dit geval......Ik was er in ieder geval bij(en daar was ik blij om ..film is niet te vergelijken kwa geluid en realtime) en je weet zelf ook wel dat niet iedere show goed is .Maar dat er flinke dreunen waren moet je maar geloven .
Een ding is zeker duidelijk geworden wat betreft deze show en je schreeft het net zelf al....Hij is niet optimaal maar vergeten doe ik hem niet.:w :w


Sont
 

Stefanfreak

Registered User
Okay, Sont. Ik heb deze show ook vergeleken met andere shows die niet en wel aan wedstrijd shows meededen. Dan heb ik het niet over zelf meegemaakte shows, maar allemaal van deze site. Dat vind ik dan weer het beste te vergelijken. Ik kijk dan niet naar hoe die gefilmd is maar wat er geschoten wordt.

Naar aanleiding hiervan vind ik hem niet in mijn top 10 staan, daarom maak ik er in ieder geval geen wedstrijd van. :w
 

USRRobiwan

Registered User
Jim Takacs zei:
Um, Is there anyway of translating a post? I understand that this is an international site. I joined because of the extremely high level of knowledge and amazing photos and videos you guy on the other side of the pond are doing. I just would like to contribute and be involved in some way! Thanks in advance! I know alot of you Europeans that don't have english as your native language can still speak and understand it, unlike the majority of us Americans that can Only speak english!|:(

Sont tried to get a better spot to film the event. So he and his wife climbed over a fence of a trainstation, nearby was a parkinglot so the wend over to it and then a securityguard spotted them. In a quick reaction Sont and his wife acted if they had trouble (with each other) so the securityguard let them do their thing. Then after the acting lessons, Sont and his wife sneaked up to some place where they could sitdown and film the event.

But then just when they where sitting down on the spot. They noticed a firebrigade a few yards in front of them. Some of the firebrigade spot them too! So they start talking into their radio gear and contacting headquarters or police. Sont and his wife kept very quite, not to get any more attention.

Sont and his wife where very close to the shootinposition of the firework, thereby missing some crusial elelements like the waterbombs and some of the steps. So some elements where missing in the video. They where so close that Sont was a little scared about the close distance between him and the firework exploding. They where sitting between Stars on sticks (dont know what Sont ment by this) ...
 

Son-T

Registered User
Thanks for de translate so far....
We were bombed by stars of de effects.....you can hear it on the video on 3min 21 a star hits a metal pipe near by us......PING!!!!;)


Sont
 

Son-T

Registered User
Stefanfreak zei:
Okay, Sont. Ik heb deze show ook vergeleken met andere shows die niet en wel aan wedstrijd shows meededen. Dan heb ik het niet over zelf meegemaakte shows, maar allemaal van deze site. Dat vind ik dan weer het beste te vergelijken. Ik kijk dan niet naar hoe die gefilmd is maar wat er geschoten wordt.

Naar aanleiding hiervan vind ik hem niet in mijn top 10 staan, daarom maak ik er in ieder geval geen wedstrijd van. :w

Ik begrijp je volkomen .
Zo zie je maar dat we niet altijd bij topshows zijn !!!;)
 

Vavoom

Registered User
Jim Takacs zei:
Just curious, Were those rockets shooting to the left of the screen?? Nice mines and magenta color! I'm sorry but my 1.4g show was more exciting!

I have to admit they look like rockets. However, when you listen closely you can hear the sound of the lift.
 
Bovenaan