Positief Burgemeester Dronten is het niet eens met vuurwerkverbod vanwege corona

Plum Bloom

Registered User
Om de druk op ziekenhuizen, zorgpersoneel en hulpverleners te verlichten, hebben de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad gevraagd om een vuurwerkverbod tijdens de komende jaarwisseling. Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten is het daar niet mee eens.

De 25 burgemeesters steunen de wens van de beroepsvereniging van Spoedeisende Hulp Artsen en politiebond ACP. De coronacrisis heeft het vuurwerkstandpunt van burgemeester Gebben echter niet veranderd: „Ik ben een man van tradities, ik hou van tradities. Ik vind het jammer als een traditie van oudejaar verdwijnt door het illegale vuurwerk en overlast die mensen veroorzaken.”

Handhaven
„Het probleem van het vuurwerk zit ‘m niet zozeer in hetgeen dat legaal is, maar in al het illegale vuurwerk dat uit het buitenland komt”, zegt Gebben, „In beginsel moet je handhaven op dat illegale vuurwerk.”

De burgemeester beseft dat die handhaving in de praktijk lastig is: „Daarom begrijp ik dat de 25 burgemeesters die de veiligheidsregio’s vertegenwoordigen zeggen: in het kader van de handhaving is het beter om een totaal vuurwerkverbod in te voeren. Dus ik begrijp het wel, maar met pijn in mijn hart.”

 

GMP82

Zilveren Member
Ik geloof niet dat deze meneer er nog iets aan kan doen. Zijn overleg met die 24 andere burgemeesters is al geweest en het advies, verzoek, smeekbede, etc aan het kabinet is al gedaan 'namens de hele club'.
 
Bovenaan