Weleens van het feest San Trifone gehoord? Waanzinnig! Check hier alle foto's en videobeelden >> San Trifone 2018 - Beeldmateriaal
Welkom op het nieuwe Freakpyromaniacs forum! Op dit moment werken we volop aan de nieuwe functies van het forum Heb je vragen of opmerkingen klik dan door naar deze thread FPM 2018 V1 en wij proberen zo snel als mogelijk te helpen

Burgemeester Almelo opent met drie vingers vuurwerkscenario bij Risk Factory

Tony

Medewerker
Administrator
Berichten
36.237
Leuk bevonden
31.444
Leeftijd
40
Locatie
Rotterdam
#1
Met twee vingers vastgeplakt en hulp van de 12-jarige Arthur knipte de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen vandaag een lintje door. Daarmee gaf hij het startsein voor het vuurwerkscenario bij het veiligheidseducatiecentrum Risk Factory op de voormalige luchtmachtbasis in Enschede, waar groep 8 van basisschool de Wereldboom uit Almelo als eerst naartoe mag.

Doel van het vastplakken van de vingers van de burgemeester was het simuleren van het door het leven gaan met letsel na een vuurwerkongeluk. "Het voelt heel ongemakkelijk om een schaar te moeten bedienen met drie vingers", legt Gerritsen uit.

Veel vuurwerkletsel
Er vallen nog steeds veel slachtoffers door vuurwerk, laat Stephan Wevers van de Brandweer Twente weten: "Als je kijkt naar oud en nieuw vorig jaar, toen werden er al zestig mensen met vuurwerkletsel opgenomen in het ziekenhuis."

Kinderen
Het merendeel van deze slachtoffers zijn kinderen. "De doelgroep tien tot veertien jaar is een doelgroep die heel vatbaar is voor ongelukken met vuurwerk omdat zij zich minder bewust zijn van de gevolgen", legt Wevers uit.

Vuurwerkscenario
Het vuurwerkscenario is compleet gemaakt in een stijl die door kinderen te begrijpen is. "Het is interactief, kinderen mogen dingen uitproberen en we laten YouTube filmpjes zien van bijvoorbeeld vlogger Enzo Knol die uitlegt over vuurwerk, om zo de kinderen bewust te maken hoe gevaarlijk het is".

Effectief
Volgens Wevers is het vuurwerkscenario zeker effectief. "We hebben onderzoek laten doen door de Universiteit Twente waaruit blijkt dat kinderen die hier zijn geweest de informatie onthouden, waardoor het handelingsperspectief drie keer zo hoog is om wat te doen met wat ze geleerd hebben."

Geleerd
Wat hebben de kinderen uiteindelijk geleerd na zo'n dag? "Altijd een veiligheidsbril op hebben als je vuurwerk gaat afsteken, afstand houden van het vuurwerk en een veiligheids-lont gebruiken voor het aansteken", zegt leerling Elias.

Bron: https://www.rtvoost.nl/nieuws/30177...rie-vingers-vuurwerkscenario-bij-Risk-Factory
 

htevents

Registered User
Berichten
149
Leuk bevonden
195
#2
Kunnen wij als freaks niet wat betekenen voor zoiets? Vrijwillig hulp bieden bij voorlichting, onze liefde voor vuurwerk delen, enz. Zo laten wij freaks zien dat de liefhebber zich juist graag inzet voor een veiliger O&N. Geen idee of iemand hier dat weet.
 

sprinkhaan

Registered User
Berichten
2.000
Leuk bevonden
15
#3
Kunnen wij als freaks niet wat betekenen voor zoiets? Vrijwillig hulp bieden bij voorlichting, onze liefde voor vuurwerk delen, enz. Zo laten wij freaks zien dat de liefhebber zich juist graag inzet voor een veiliger O&N. Geen idee of iemand hier dat weet.
Er staat onder het bericht een whats app nummer waar je breichten heen kan sturen met op en aanmerkingen.
 

adgertic

Registered User
Berichten
1.178
Leuk bevonden
239
Leeftijd
32
Locatie
Rotterdam
#6
Ja want Enzo Knol is natuurlijk vuurwerk specialist, Not.
Waar hij deze vlog mee afsluit is hoe ik over deze knakker denk..... dikke vette oliebol.
Maar goed. Neemt niet weg dat het een naam is die de jeugd aanspreekt. En als de filmpjes op een goede manier gemaakt zijn zou dit toch nog weleens iets kunnen gaan helpen. Zelf denk ik dat voorlichting op scholen gewoon erg belangrijk blijft. Morgen maar weer eens polsen bij de directeur van de school van mijn dochter.
 

Onze Partners

Bovenaan