Buiten Amsterdam afsteken

Pindo89

Member
Hey mensen,

Ik ga het risico niet nemen want ik weet nu al dat ze gaan smijten met gigantische boetes dit jaar, als je toch gaat afsteken in Amsterdam.


Ik heb dus even Amsterdam gegoogle mapped, als ik dus precies buiten de rode lijnen van Amsterdam ga afsteken dan ben ik dus safe ? Ik woon zelf in Zuid-oost, maar als ik dus in Amstelveen, Diemen of Duivendrecht ga afsteken kunnen ze me niks maken toch ? Of gaan ze ook in de buurt van Amsterdam meerekenen, want dan ben ik wel fucked.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Hey mensen,

Ik ga het risico niet nemen want ik weet nu al dat ze gaan smijten met gigantische boetes dit jaar, als je toch gaat afsteken in Amsterdam.
Ik zal jezelf niet al te druk over dit verbod houden.
Stookmaat Jawe spreek in de supers in Duitsland regelmatig mensen die uit de Randstad komen, om hun vuurwerk bij de Lidl en Aldi in Duitsland te halen.
Denk je dat deze mensen stoppen met vuurwerk halen in Duitsland, ik weet het antwoord: nee.

Je moet het zo zien, tabak, (sterke) drank, benzine is duur in Nederland.
Dus gaan geruime tijd mensen de grenzen over voor hun natje en droogje.
Dit is ook met vuurwerk, hoe gekker en hysterischer de grijze dakduiven in Den Haag de wetten/accijnzen strenger maken en hoger maken hoe meer de exodus naar de supers en de (vuurwerk) winkels naar Duitsland, België, Luxemburg, enz. gaan worden.

Een vuurwerk verbod is eenvoudig niet te handhaven en vooral niet in een big city zoals Amsterdam en Rotterdam.
Dan moeten ze op iedere hoek een politie agent neer zetten en dan is het zeer waarschijnlijk nog steeds niet te handhaven.

Om een lang verhaal nog langer te maken.
Kijk eens buiten Amsterdam, je hebt waarschijnlijk wel vrienden en familie buiten Amsterdam wonen.
Misschien kan je daar lekker vuurwerk afsteken.
Wil je toch in Amsterdam blijven, ga je vuurwerk afsteken bij anderen die dat ook (op een normale manier) doen.
Of anders gooi een tas, doos in de auto en ga op een rustig plek buiten de camera's stoken.

Maar ik denk dat het laatste woord over een vuurwerk verbod in Amsterdam niet uitgesproken is.
 

rodepo

Registered User
Weet niet of je in een flat of eengezinswoning woont, maar misschien is het de moeite waard om uit te zoeken of afsteken vanaf eigen grond ook verboden is. In de tuin afsteken. Flat gebouwen hebben vaak ook eigen grond in de vorm van een grasveld/ plantsoen of parkeerplaatsen.
 

Sweet Laker

Registered User
Er zijn honderden agenten tekort, normaal handhaven kunnen ze het jaarrond al niet. Dus denk niet dat dit met oud en nieuw opeens wel lukt.

Een algeheel vuurwerkverbod betekent namelijk ook dat ze in de buurt van een recente melding een ieder staande moeten houden die een overeenkomst met het signalement heeft.
 

Sweet Laker

Registered User
Alles, zolang het maar tegen de 'witte duivels' is. Zelfs Hollywood maakt daar al jaren reclame voor in zijn films en overige pulp programma's.
 

bridge

Bronzen Member
Alles, zolang het maar tegen de 'witte duivels' is. Zelfs Hollywood maakt daar al jaren reclame voor in zijn films en overige pulp programma's.
Amerika normaliseert wel behoorlijk nu met Trump. Hoop dat ie nog 4 jaar krijgt, maar dat komt wel goed schat ik in. enerzijds beetje off topic, ik weet t, anderszijds: zou zo fijn zijn als we in Nederland ook leiding kregen in plaats van linkse onkunde en meeloperij
 

bridge

Bronzen Member
Ok. Maar dat links een veel groter gevaar is en een trump hier nodig is zijn we t hier allemaal over eens mag ik aannemen
 

GMP82

Bronzen Member
Ik hoef Trump niet hier hoor.

Maar een keer wat daadkracht zonder gepolder wat uiteindelijk voor niemand echt werkt, dat zou wel eens prettig zijn.
 

joszie

Moderator
Medewerker
Trump.... Really?

Laat ik er maar verder geen woorden aan besteden,daar is dit vuurwerkforum niet voor. Laat duidelijk dat Trump absoluut geen voorbeeld is voor wat NL nodig heeft, verre van zelfs.

Ot: verder niet zo druk maken Pinda. Een paar compounds afsteken gaan ze je echt niet voor vinden. En anders: zorg dat niet bewezen kan worden dat jij afstak,dan kan je niets gemaakt worden.
 

Onze Partners

Bovenaan