Brabantse jeugd rommelt met steeds zwaarder vuurwerk.

The Cigarman

Moderator
Medewerker
“Dit jaar gaan we echt knallen”, lacht Melvin Koers uit Helmond. Zijn vuurwerk is elk jaar groter en spectaculairder. Al maanden is hij bezig met de voorbereiding voor de komende jaarwisseling. De gemeente is bezorgd.
Melvin noemt zichzelf een echte vuurwerkliefhebber. “Ik begon met een een simpel sierpakket van de bouwmarkt, maar elk jaar werd het meer. Zo werkt dat met vuurwerk. Het is verslavend. Je wil elk jaar groter en indrukwekkender. En nu staat deze jongen er”, zegt hij, wijzend op de lanceerinstallatie in het weiland net buiten het dorp.

“Deze is van het Russische leger geweest. Hiermee kunnen we tijdens de jaarwisseling een vuurpijl afsteken van bijna tweeduizend kilo”, legt Melvin uit. “Dit jaar hebben we gekozen voor een conventionele sierlading. De pijl heeft bijna zeshonderd kilo zware explosieven en kaliumnitraat aan boord. Eigenlijk wilden we nucleaire vuurpijlen, die geven een grotere knal, maar daar deed de gemeente moeilijk over.”
“Kijk, je doet het natuurlijk niet alleen voor jezelf”, zegt Melvin over zijn hobby. “Je doet het vooral voor de buurt. Het is leuk om de mensen te laten genieten van mooi vuurwerk.”Bron: https://nieuwspaal.nl/brabantse-jeugd-rommelt-met-steeds-zwaarder-vuurwerk/
 
Laatst bewerkt:

GMP82

Zilveren Member
Toch proef ik wel de ondertoon die 'ons' belachelijk maakt.

Maar ok, ik zal meedoen;

Als oud-Romeinse kaarsen fan, ga ik dan toch het liefst voor het Stalinorgel. Zo'n barrage blijft toch een mooi schouwspel aan de hemel.
 

bridge

Bronzen Member
Toch proef ik wel de ondertoon die 'ons' belachelijk maakt.

Maar ok, ik zal meedoen;

Als oud-Romeinse kaarsen fan, ga ik dan toch het liefst voor het Stalinorgel. Zo'n barrage blijft toch een mooi schouwspel aan de hemel.
volgens mij wordt veeleer de antilobby belachelijk gemaakt.
 
  • Like
Reactions: AWG

Sweet Laker

Registered User
Komt goed; ik heb ondertussen de Ahnenerbe weer in het leven geroepen. Past wel in de lijn van blind een eigen mening doorduwen :sneaky: Al zit dat natuurlijk wel dichter bij de waarheid dan de versie die wij in de boekjes geleerd hebben. Go Tibet! :D
 

AWG

Registered User
Tenzij het Black Friday is; dan hoor je niemand klagen. Kortzichtig :unsure: :sleep:
dat weet jij nog niet maar daar ben ik dus al mee bezig kerel.

robinson crusoe had een zwart maatje en die heette vrijdag..
dus dat black friday is als ik mijn zin krijg ook heel snel voorbij..
je moet de mensen altijd een stap voor zijn in de zieligheidsindustrie..
ben zelf white privileged, maar das geen excuus voor mij om dan maar niets ter berde te brengen..
ik moet dubbel zo hard werken om mijn white guilt te verzachten..:rolleyes::cry::oops:
 
Bovenaan