Bepaalt een vuurwerkdemo wat jij gaat kopen?

Bepaalt een vuurwerkdemo wat jij gaat kopen?


  • Total voters
    164

Tony

Administrator
Medewerker
Ik hoor steeds vaker van winkeliers dat ze geen vuurwerkdemo organiseren omdat het volgens hun geen zin heeft. Vaak komt die gedachte bij de winkelier opzetten als er direct na de demo (ondanks de 10% korting die veel winkels geven) mensen geen vuurwerk bestellen. De vraag is, besteld jij vuurwerk na het zien van de demo bij de winkel waar je de demo hebt gezien al dan niet direct na de demo.

Wat denk jij?
Zitten deze winkeliers ernaast of is het daadwerkelijk zo? Gaan de mensen alleen naar een demo om even wat vertier te hebben om daarna te vergeten wie deze demo heeft geschoten en welk vuurwerk ze zouden moeten kopen?
 

ifeelfine

Registered User
ja ik denk dat de winkeliers gelijk hebben ik bestel mijn vuurwerk nooit bij een demo maar ga wel als het 1 in de buurt is 2 lekker weer is 3 ik zin heb

maar mijn bestellingen zijn allang gedaan ik weet dat filmpjes je soms op het verkeerde been zetten maar daar heb ik meer aan dan aan een vuurwerkdemo.
Let wel op de reacties hier op het fora na een demo zo van dat en die is een meevaller tegenvaller en dat hou ik dan (het seizoen erop) in de gaten
 

Moontan

Moderator
Medewerker
Heel goed topic Toon!!

Ik heb het idee dat vooral de niet vuurwerk kenners hun keuze laten bepalen door hetgeen zij op een demo zien.
Maar wat ik veel belangrijker vind is dat de demo,s door websites zoals FPM gefilmd worden waardoor ze op grote schaal bereikbaar zijn voor iedereen.
En ik weet voor 100% zeker dat de mensen uiteindelijk pas kopen wanneer ze een product op film hebben gezien.
Demo,s zijn heel belangrijk geworden.
Kostbaar voor een winkelier, maar absoluut noodzakelijk!!
 
D

Deleted member 17038

Guest
Het hangt bij mij in het midden. Ik ga in eerste instantie om te genieten van vuurwerk en filmpjes van vuurwerk te maken. (die hopelijk ook helpen bij de verkoop!) Maar vaak heb ik na het zien van de demo wel altijd wel 1 of meerdere producten die ik of meteen bestel (als ik thuis ben) of die op de wishlist gaan. Maar ik sta er nooit met een blanco lijst die ik aan de hand van wat ik op de demo zie ga invullen. Omdat het voor een kleiner deel van mijn collectie bepalend is en ik ga om te genieten van vuurwerk kies ik nee.
 

Tony

Administrator
Medewerker
Ik persoonlijk maak op de winkeliersdemo's pas mijn uiteindelijke selectie. Ik bestel uiteraard niet direct na de demo maar gewoon thuis via de webshops van de winkel.

Dus ik heb voor Ja gestemd.
 

Uutgrunn

Registered User
Ik heb nee gestemd, omdat ik vaak via de filmpjes op de site afga wat ik uiteindelijk ga kopen. Ja, het natuurlijk wel zo dat de meeste filmpjes op demos zijn geschoten dus.... De demootjes die ik bezoek zijn voornamelijk van de plaatselijke winkeliers die hun vuurwerk willen promoten. Het gaat er mij dan voornamelijk om om te genieten van het vuurwerk en het oudejaarsgevoel nog wat meer op te krikken.:happy:
 

densta

Registered User
Ik heb nog nooit na een demo een produkt besteld. Ik doe t voornamelijk na verhalen en films van anderen. Jaar erop zitten dan weer bepaalde cakes tussen die ik absoluut wil hebben.
 

Shenanigan

Registered User
Ik let vooral op de reacties van de members die bij de demo aanwezig waren en dat combineer ik met hoe de video's van de producten op me overkomen. Ik ga zelf naar een paar demo's en dat is deels voor de lol en deels om een referentiekader te hebben.

(1) Als daar cake A geschoten wordt en ik vind hem goed en een andere member hier op FPM ook, dan ben ik daarna benieuwd hoe die ander denkt over cakes die ik niet gezien heb.

(2) Als ik bepaalde cakes goed vindt overkomen op een demo, dan gebruik ik die filmpjes als referentie. Lijkt een cake uit een demo waar ik niet bij was op video even goed of beter dan het filmpje van de demo waar ik wél bij was, dan is die dat in het echt waarschijnlijk ook.

Beetje ingewikkeld allemaal, maar uiteindelijk bepalen demo's wel degelijk wat ik koop.

Ik dacht trouwens dat demo's (mede-)gefinancierd werden door de importeur. Als een winkelier de demo helemaal zelf financiert snap ik wel dat hij zich afvraagt of het zich terugverdient. Ik denk wel dat je als 'een grote' of 'een goeie' vuurwerkhandel gezien wordt als je een demo hebt.

Leuk topic BTW.
 
Laatst bewerkt:

Chrissie81

Registered User
Deels.. de (voor mij) bekende producten worden besteld voordat er demo's zijn. Maar in het geval van nieuwe producten, zoals bepaalde Wolff boxen voor dit jaar wacht ik eerst een winkeliers demo af om te bepalen of ik ze bestel!
 

Baron van lunt zu sas

Registered User
Ik heb dit jaar toch wel speciaal besteld bij winkels die een Demo organiseren.
Je krijgt een veel betere beleving dan vanaf een filmpje, maar filmpjes zijn wel bepalend.
Iedereen heeft wel de gedachte gehad : Die moet ik eens in het echt zien!
Het geeft ze bij mij zeker een plusje bij de winkelkeuze.
Bepalende zaken:
Lokatie, mond op mond reclame, goodwill, internetsite, aanbiedingen, aanbod, demo, klantvriendelijkheid, folder.
Zonder demo is er ook een stuk minder mond op mond reclame en minder internetbezoek
 

devinio

Registered User
Ik ga eigenlijk nooit naar demo's toe, volg meer de adviezen op deze site op en dan dat in combinatie met mijn eigen producten die ik zelf graag zal willen. Dan kom ik een heel eind. :)
 

DioR

Registered User
Meestal koop ik een product welke afgelopen jaar goed heeft gepresteerd in de straten. De demo's zijn leuk om vuurwerk te zien maar ook om te onthouden wat een potentieel product kan zijn. Soms wil het zo zijn dat een demo mij als ik twijfel toch overhaalt. Bijvoorbeeld Salute 1 van Schuurmans hoorde ik goede berichten over. Toen ik hem 2 jaar geleden bij de demo in Varsseveld live zag, eigenlijk hoorde, is hij ook in de verkoopdagen meegenomen. Meestal is het al wel zo dat ik altijd vroeg besteld ivm kortingen. Dan hebben de demo's geen invloed meer.
 

GMP82

Zilveren Member
Demo's zijn zeker tegenwoordig niet zaligmakend (sample-verhaal), maar toch lijkt het me de beste manier om mensen kennis te laten maken met je (nieuwe) producten. En zoals hier vaker aangehaald wordt, beoordelen op films alleen is ook niet altijd betrouwbaar. Je ogen zien de kleuren immers live veel beter, dan dat een sensor van een camera dat doet.

Ik heb dan ook ja gestemd, ik laat demo's wel meewegen, al zijn ze zeker niet het enige middel...
(Maar gratis vuurwerk kijken ben ik ook niet vies van overigens..)
 

RoYvette

FPM Filmer
Ook voor ja gestemd. Producten op film is toch vaak n vertekend beeld hoe ze in werkelijkheid zijn. Ook voor dit jaar n paar uitblinkers tussen die onze interesse hebben dus voor ons zeker n meerwaarde ondanks hier in de buurt niet zoveel is qua goeie demo's . Dus t is toch meestal n stukkie rijden maar zeker moeite waard.
 

Sweet Laker

Registered User
Ik bestel nooit direct na een demo, maar dat komt ook omdat de demo's van kanshebbende winkels ruim anderhalve week na elkaar hun demo schieten. Dus dan gaat de bestelling pas daarna de deur uit. (al zijn er nu ook al dingen besteld waarvan de ervaring leert dat ze gewoon goed bevallen.) Maar zeker voor de nieuwe producten is een demo een handig hulpmiddel.

Daarbij is de sfeer ook altijd gezellig tijdens een demo, als je ziet dat er zoveel mensen op afkomen (naar de shows die ik bezoek in ieder geval). Het mes snijdt wat dat betreft aan twee kanten voor mij.
 

sprinkhaan

Registered User
De forumleden zijn voor mij eerder doorslaggevend , maar gebruik zeer zeker wel de beelden om een eerst oordeel te vellen.
Ik kom zelden op demo's en maak dus graag "misbruik"van de informatie die hier gedeeld word.

Bijkomend voordeel is dat er hier naar aanleiding van de product demonstratie's ook nog inside informatie word meegeleverd omtrent de producten. (aanbiedingen,verkrijgbaarheid,afwijkingen,omlabelingen, aanraders etc)

Maar indirect gebruik ik het dus eigenlijk wel.
 
Laatst bewerkt:

blackpowder

Registered User
Ja ten dele,

Ik heb te vaak teleurstellingen gehad met foute filmpjes en of samples.
Dus ik bestel vooraf zekerheidjes en later aanvullingen die ik heb gezien op demos of de filmpjes die op demos gemaakt zijn.
 

bonbridge1

Registered User
nee, nou ja indirect wel. Ik ga nooit naar een demo maar lees hier goed wat mensen er van vonden op demos en dat helpt bij het maken van beslissingen.
 
Bovenaan