'Als m'n kinderen dit weten steken ze iedere dag vuurwerk af'

Moontan

Moderator
Medewerker
'Als m'n kinderen dit weten steken ze iedere dag vuurwerk af'

Zogenoemd categorie 1 vuurwerk en illegaal vuurwerk, is maar lastig te onderscheiden. Het kindervuurwerk mag heel het jaar door worden afgestoken, maar dat weten veel mensen niet. Het levert dan ook vragende blikken op, wanneer je het vuurwerk afsteekt.

"Het is maar goed dat mijn kinderen het niet weten," zegt een moeder in Middelburg op straat. "Toen ik jullie het zag afsteken, dacht ik meteen; dat mag helemaal niet." En dat denken veel mensen op straat. Het bestaan van categorie 1 vuurwerk is bij velen onbekend, terwijl het toch harde knallen oplevert. Vaak wordt gedacht dat het gaat om confettikanonnen en taartfonteinen, maar er is veel meer keuze.

In de supermarkt
Het legale vuurwerk is heel het jaar door te koop in winkels, maar in december ligt het ook in een aantal supermarkten. Bij een Duitse keten staan grote dozen waar honderden verschillende soorten F1-vuurwerk staan opgeslagen. De winkel heeft zelfs een speciale folder om het
vuurwerk onder de aandacht te brengen.
Het F1-vuurwerk mag het hele jaar door worden verkocht en afgestoken. Volgens de website van de politie mag er geen sprake zijn van baldadigheid en vernieling en mag het vuurwerk alleen worden verkocht aan 12 jarigen, of ouder.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/109789/Als-m-n-kinderen-dit-weten-steken-ze-iedere-dag-vuurwerk-af
 

Michel_G

FPM Content Poster
Medewerker
Na het lezen van de eerste zin was ik eigenlijk al klaar met het artikel...... Wat een niveau weer!

EDIT: het enige 'positieve' van dit artikel is dat mensen zich er meer van bewust worden dat er zoiets is als Cat. F1 vuurwerk en dat dat gewoon verkocht en afgestoken mag worden. Creëert in ieder geval een extra stukje bewustzijn, alhoewel de vergelijking "Zogenoemd categorie 1 vuurwerk en illegaal vuurwerk, is maar lastig te onderscheiden" volledig krom is en ook suggestief!
 
Laatst bewerkt:

KruitFreak

Registered User
Die rode knetterballen van de Aldi knetteren aardig hard dus ik kan me voorstellen dat mensen dit associëren met knalvuurwerk en zich verbazen dat dit het hele jaar door verkocht mag worden. In de praktijk is dat anders want na december zie je het bijna nergens meer in de winkels liggen dus het hele jaar door stoken is ook niet makkelijk.
 

Pyrodolfo

Registered User
Cat1 vind ik persoonlijk prima. Maarrrr veel mensen vinden het dus irritant en dus draagt het bij aan een totaal verbod. Change my mind!
 

rodepo

Registered User
Dat veel mensen het iritant vinden is sugestief. Al zal het zo zijn werk het niet perse mee aan een totaal verbod. Het is allemaal media manupilatief.
 
Bovenaan