This is a scrolling ticker line using pure CSS and HTML! This ticker system comes included as part of all Nulumia themes.
You can customize these lines in your admin panel, works purely off Style Properties!
You can even add links, and other HTML markup! Responsive and customizable.

Afweging om product te kopen ?

Baskali

Moderator
Medewerker
Goedendag mede fanaten,

Aangezien hier toch ook een grote groep wat ouwere liefhebbers (ouwe lullen) op zit. Ben ik zeer benieuwd hoe jullie een product over wegen te kopen. om hem zo uit eindelijk in de straat te hebben staan.

Zelf ga ik het volgende rijtje af,

- Lijstjes maken door heel het jaar.
- Product topics controleren of ervaring van me stook maatjes
- Prijs/kwaliteit verhouding
- Onbuwust het label
 

GMP82

Bronzen Member
1) eerdere ervaring (zo goed bevallen dat je het opnieuw aanschaft)
2) Verder heel veel forum lezen en films (liefst straat film) kijken. Dit wordt steeds moeilijker bij te houden. Aanbod wordt te groot en beschikbare tijd 'te klein'.
Door eerdere teleurstellingen koop ik zelden een nieuw product obv 'China-films'. Heeft een product m'n interesse, wil ik graag een demo zien, maar meestal wacht ik een jaar, zodat ervaringen uit de straat bekend zijn. Tevens bestaat dan de kans dat ie gunstiger in een actie aangeboden wordt. Na demo's laat in het jaar betaal je het volle pond.
3) prijs/kwaliteit speelt zeker een rol. Ik kan iets super mooi vinden, maar als het overprijst is, komt het er niet in. Een leidraad bij mij is een maximum van €1/schot (bij cakes). In acties blijft er dan ruim voldoende keus in kwaliteit producten.

Oh en ik maakte voorheen dankbaar gebruik van de wishlist in de database. Nu wil er nog wel eens een product aan mijn aandacht of geheugen ontsnappen.

En ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alleen neusjes van de zalm shop (al is dat wel het streven). Als ik in een Outlet shop ben aanbeland, moet je je best doen om niet te graaien. Dan verdwijnen er ook wel eens producten in het mandje die ik van tevoren niet had bedacht.
 
Laatst bewerkt:

Moontan

Moderator
Medewerker
Leuk topic, en een mooi en uitgebreid antwoord van GMP82 waar ik me voor een groot deel in kan vinden.

Oudejaarsdag/avond is wat onze hobby betreft de mooiste dag van het jaar. We kijken er gigantisch naar uit, vooral als het steeds dichterbij gaat komen. Maar de voorpret is net zo leuk. Het hele jaar door bezig zijn met wat we gaan bestellen. Ik zou deze geweldige hobby niet graag willen missen.

Mijn lijstje bevat in eerste instantie producten die ik zo goed vind dat ik ze er elk jaar bij wil hebben. Een voorbeeld hier van is/zijn: Extreme Salute, Return of the Phoenix, Monsterride, en zo zijn er een heleboel meer op te noemen.

Verder bepaal ik mijn keuze vooral op de producten die ik live bij een demo zie en op basis van oud en nieuw filmpjes. Zelden koop ik een product op basis van een "China" filmpje. Het risico op een teleurstelling is te groot. Het kost gewoon te veel geld.

Voor het aantal cake,s en compounds heb ik een maximum ingebouwd, gebaseerd op anderhalf tot twee uur schieten. Daarnaast hou ik altijd een kleine voorraad aan voor het volgende jaar. Een vuurwerkliefhebber wil niet zonder zitten.

Een groot deel van mijn aankopen doe ik in de voorverkoop gedurende het gehele jaar. Hierdoor kan ik voor hetzelfde budget veel meer aanschaffen dan tijdens de verkoopdagen.

Wie volgt?? ..........
 
Laatst bewerkt:

joszie

Moderator
Medewerker
Ik sluit me bij de voorgangers aan. Tenminste, zo was ik altijd.
Gezien het me aan de tijd ontbreekt om alle nieuwe spullen en toppers van andere jaren bij te houden op de site, bepaal ik tegenwoordig eerst waar ik de jaarwisseling ga vieren.

Dan ga ik kijken welke winkels daar in de buurt zitten met welke collecties. Dasruit maak ik dan een bescheiden keuze om de toppers te kiezen.

De hoogtijdagen waar stad en land werd afgereden voor net dat ene stukje vuurwurk liggen achter me.
 

rodepo

Registered User
Ik koop wat ik mooi vind voor een mooie prijs. Persoonlijk vind ik veel producten met de normale online prijs vaak overprijst maar als ik het heeeeeel mooi vind koop ik het toch. Ik koop voornamelijk dus uit freakacties en probeer zo wat passende producten te vinden.
Ook ik kijk vele filmpjes en lees veel ervaringen en laat dat meewege in mijn beslissing.
Ook mij oudste dochter 17 beslist mee. En mijn vrouw zoekt ook altijd een box uit. De jongste dame 9 thuis moet er ook altijd nog wat van vinden.
Oja en afstand waar ik het moet halen telt voor mij ook mee. Ook ik heb niet meer zo zin om uren te rijden.
 

Baron van lunt zu sas

Registered User
Ik ben een soort coach en Technisch directeur van mijn collectie, dat wat niet in mijn plannen past selecteer ik uit en schuift door naar “de bank”. Daar kunnen dus hele goeie tussen zitten en heb zo een mooi begin voor het volgende jaar.
Ik schiet bijna alles in groepen: bv een roodproject/cracklingproject/knalfluitproject/tempoproject.
Vrijwel alles schiet ik dubbel dus de projecten zijn vaak 2 X 5 cakes per project (en meer) nog net te tillen dus.
De coach in mij stelt “teams” samen die goed bij elkaar aansluiten en in de transfermarkt doe ik als technisch directeur aankopen die een team moeten verbeteren, tussentijds kunnen er dus uitvallers/vervangers zijn.
De freaksites leveren spullen op waar ik goeie verwachtingen van mag hebben en aansluiten bij wat ik nog heb.
Als het nieuwe seizoen begint voeg ik enkel nog nieuwe producten toe waar ik echt heel blij van wordt, ook haal ik nogal eens een cake/box in huis voor het volgende jaar (dan koop ik er later nog eentje bij en dan lijkt het niet zo duur....)
De demo’s van importeurs/winkels en de gedeelde ervaringen van ons Freaks bepalen dus mijn collectie voor 2 jaar.
En stiekem, misschien ben ik niet de enige, wil ik sommige cakes gewoon niet schieten en bewaar ik ze liever....
 
Laatst bewerkt:

The Passion

Registered User
ik heb weinig aan bovenstaande toe te voegen. het is zeldzaam als ik een product koop dat ik nog niet live heb gezien.
bij mij zijn dus veel nieuwe producten van vorig jaar. meestal wacht ik ook de winkeliers demo's af, dan weet ik zeker dat het productie is en geen sample zoals vaak bij importeurs demo's. bevalt het dan is de kans groot dat het product het jaar erop in de collectie komt.
 

Subarashii

Registered User
 1. Bij mij begint het vanaf Augustus weer goed te kriebelen. Dan begin ik de fora's af te gaan en tegenwoordig de zaakjes die het hele jaar door verkopen. Zo ontstaat mijn ruwe lijstje.
 2. Het geen wat ik allemaal gezien en gevonden heb zoek ik straatfilmpjes van op. Geeft voor mijn gevoel op deze manier het beste de sfeer en een impressie weer.
 3. Aan de hand van het geen wat ik gezien heb ontstaat er een lijstje voor 00:00 uur en een lijstje na 00:00 uur.
 4. Vanaf September tot December gewoon heel veel filmpjes kijken en waar mogelijk demo's bezoeken.
 5. Daarnaast ben ik idd ook een sucker voor graphics en uiterlijk. Ook houd ik van klein onbekend spul.
 6. Van de € laat ik het vaak niet afhangen, op waaiers na. Daar denk ik vaak wel 2x over na. Sinds mijn eerste waaiers in 2007/2008 was ik meteen hooked aan waaiers. (Bloody sky - New Spirit & Camuro King - Royal Class). Maar waaiers zijn wel echt prijzig helaas.
Even een foto uit de oude doos, vind ik wel geinig. Qua formaat vond ik ze toen in de tijd super bruut.
Camuro King & Bloody Sky.jpg
 

Fireworkfreaky

Administrator
Medewerker
Ten eerste gaat het om het artikel zelf. Is het klein spul dan denk ik er niet teveel over na en gaat het mee. Gaat het om grotere artikelen dan zoek ik de product topics erbij om te lezen wat anderen ervan vonden of verwachten. Ook al heb ik een product al eens eerder gehad of gezien op een demo, er zijn nog wel eens batch verschillen, samples etc. Als voorbeeld, de Delicious Thunder (Rubro) van nu is totaal anders dan toen. Ik zoek daarbij de straatfilms op en probeer dan de beelden van de meest recente jaarwisseling te vinden. Is dit er niet en ziet het er toch goed uit dan ga ik voor de gok.

Product:
 • Effect: soort effect, kleuren etc, lastig om te omschrijven waar ik precies op let. Het klikt of het klikt niet.. Momenteel heb ik een zwak voor multicolor / regenboog effecten en kleuren als paars en zeeblauw, dit wisselt per jaarwisseling en heb altijd een zwak voor nieuwe effecten.
 • Spreiding van het effect en kaliber. Is het geen groot boeket met een goede burst, dan laat ik het vrijwel altijd staan, mits het speciale effecten zijn zoals falling leaves, horsetail etc. Kaliber hou ik vaak op 25 en 30mm bij sier, 20mm sier laat ik ook altijd staan.
 • Tempo en variatie variatie in tempo. Een bijzonder effect mag best wat langzaamaan gaan maar over het algemeen hou ik ervan als het goed doorloopt. Het moet ook niet te eentonig zijn in tempo, er mogen best wat tussenpozen inzitten (favoriet is waar er 10 shots per seconde uitgaan en waar de volgende batch gaat nadat het effect van de eerste batch opgeklaard is, zie je helaas amper..)
Ik kom producten tegen door importeurs te volgen op social media, forums te bekijken, demo’s te bezoeken of adviezen van anderen. Verder volg ik graag week/dag acties van outlets.

Winkel:
 • Ik probeer het aantal winkels beperkt te houden zodat ik niet 3 dagen lang complete dagen aan het rijden ben. Nu koop ik bijvoorbeeld bij 3 winkels en daar komt pas een 4e bij als ze echt iets aantrekkelijks te bieden hebben qua product en of prijs voor dat product. Is het echt top en zou ik er ook meer willen kopen dan 1 artikel dan geeft het ook niet als het een stuk rijden is.
 • Winkels in de buurt ga ik altijd even buurten
Gokjes
Vroegâh moest je fantaseren wat er uit een artikel kwam aan de hand van een plaatje in een folder. Niet elke winkel had een product videoband draaien. Daarom vind ik de suprise boxen en cakes soms leuk om mee te nemen. Het is heel fijn dat we alles van te voren kunnen opzoeken omdat het niet goedkoop is maar een verrassing kan het extra leuk maken.
 

Dim

Product Beheer
Medewerker
1. Ervaring van het jaar ervoor! De producten die echt geweldig waren wil ik weer. Het blijft een gokje omdat een nieuwe batch minder kan zijn. Voorbeelden: Immortal Gold & Cruel Traction

2. Puur wat ik mooi vind op basis van China/straat/demo filmpjes. Het kan soms tegenvallen maar het toch erg leuk om de nieuwe spullen te proberen. Voorbeelden: Sky High Wistle & Sonnet 9

3. Bijzondere producten. Maken oudjaar toch weer een gelukkige belevenis. Juist de specials waarvoor je naar een winkel zou rijden! In mijn geval kan dat zelfs voor klein mini vuurwerk zijn. Voorbeelden: Poepende Baby & Truck/Tank

4. Gokjes / Verrassingen. Ieder jaar doen we een rondje langs de winkels hier of in Duitsland. We rijden wat winkels af en kijken wat we leuk vinden. Dat kopen we gewoon. Heel vaak staan we dan op oud en nieuw te genieten omdat het een product zonder verwachtingen is en we hem toch mooi vinden.

PS. Aan de ene kant mis ik de tijd van vroeger, collectie maken op basis van beschikbaar spaargeld en de teksten bij de productfotos in de folders!

5B56037A-A338-454B-8649-D6AA9BC763FC.jpeg
 

Sweet Laker

Registered User
Mijn afweging is vooral of de burst lekker klinkt en of de boeketten groot zijn. Deels gebaseerd op ervaring van het jaar ervoor of op basis van de demos. Het liefst een dikke knalcake zoals voorheen met de Silver Salute het geval was (of die ene cake van ? met gekleurde lichtkogels naar salute. Hoe heet dat pareltje ook alweer? ) Productvideo's helpen ook een handje evenals reviews van bevlogen vloggers. Soms wil ik daardoor een product graag hebben, maar vaak ook niet.

Verder let ik vooral op de prijs, maar ook daar zit geen vaste richtlijn in. Als ik een box mooi vind en ik heb nog de financiële ruimte dan zal ik hem halen. Ik heb in dat opzicht geen berekening per shot / effect. Al zal ik nooit 100 euro neerlappen voor een veredelde romeinse kaars.

En vuurpijlen die goed presteren, graag in bezit! :D
 

Pyro Is Art

Registered User
De Overmars van FPM.

Ik sluit mij aan bij GMP en DIM.

Veelal kopen op eerdere ervaringen en/of ervaringen van mede-liefhebbers. China films zijn leuk (productie, jaaaa, echt waar!!) maar zeggen natuurlijk lang niet alles. Daarom wacht ik graag wat demo's of, beter nog, wat straatfilms. Ook heb ik altijd wel wat favorieten die ik probeer te scoren. Denk dan aan een ROTP, HL16 of een Light Year pakket bijv.

Maar bovenal koop ik natuurlijk wat ik mooi vind. Mits de portemonnee het toelaat. Wanneer is iets te duur? Ja, dat is gevoelsmatig.


Ik ben een soort coach en Technisch directeur van mijn collectie, dat wat niet in mijn plannen past selecteer ik uit en schuift door naar “de bank”. Daar kunnen dus hele goeie tussen zitten en heb zo een mooi begin voor het volgende jaar.
Ik schiet bijna alles in groepen: bv een roodproject/cracklingproject/knalfluitproject/tempoproject.
Vrijwel alles schiet ik dubbel dus de projecten zijn vaak 2 X 5 cakes per project (en meer) nog net te tillen dus.
De coach in mij stelt “teams” samen die goed bij elkaar aansluiten en in de transfermarkt doe ik als technisch directeur aankopen die een team moeten verbeteren, tussentijds kunnen er dus uitvallers/vervangers zijn.
De freaksites leveren spullen op waar ik goeie verwachtingen van mag hebben en aansluiten bij wat ik nog heb.
Als het nieuwe seizoen begint voeg ik enkel nog nieuwe producten toe waar ik echt heel blij van wordt, ook haal ik nogal eens een cake/box in huis voor het volgende jaar (dan koop ik er later nog eentje bij en dan lijkt het niet zo duur....)
De demo’s van importeurs/winkels en de gedeelde ervaringen van ons Freaks bepalen dus mijn collectie voor 2 jaar.
En stiekem, misschien ben ik niet de enige, wil ik sommige cakes gewoon niet schieten en bewaar ik ze liever....
 

Baron van lunt zu sas

Registered User
Goedendag mede fanaten,

Aangezien hier toch ook een grote groep wat ouwere liefhebbers (ouwe lullen) op zit. Ben ik zeer benieuwd hoe jullie een product over wegen te kopen. om hem zo uit eindelijk in de straat te hebben staan.

Zelf ga ik het volgende rijtje af,

- Lijstjes maken door heel het jaar.
- Product topics controleren of ervaring van me stook maatjes
- Prijs/kwaliteit verhouding
- Onbuwust het label
Het label en de naam dragen trouwens ook wel erg veel bij, je blijft ze onthouden.
Producten met een oninteressant label vergeet je sneller, en alleen een technische naam of een nummer werkt hetzelfde.
Uiteindelijk maak je je budget op en dan kom je ze ineens weer tegen, te laat.
 

smilli

FPM Filmer
Medewerker
Laatste jaren steeds meer op meningen en straatfilms van medeliefhebbers, ik zie heel veel demos door het jaar heen waar ik begin met nadenken over de bestellingen dat wel.
Minder veel voorkomende effecten die me aanspreken zoals hummers of spinners koop ik vaak al na het zien van een demo, gewoon op de gok ongedacht de prijs omdat ik ze gewoon moet hebben.
 

bridge

Member
Demos (zowel winkel als importeurs) zeggen me niet zo heel veel. Dat is namelijk toch weer een andere beleving dan oud en nieuw. Straatfilms zeggen me meer, maar ook niet allemaal. De kwaliteit van de filmer en de apparatuur bepaald namelijk veel.

De mening van sommige freaks vind ik waardevol, met name diegene die genuanceerde recensies geven uit straat ervaring en waarvan ik weet dat ze dezelfde visies als ik hebben.

Verder hoeft niet alles van mij dermate gecontroleerd te gaan dat ik vooraf zeker moet weten dat het ok is. Enige onvoorspelbaarheid mag er wel zijn.
 

Onze Partners

Bovenaan