Aantal verkooppunten vuurwerk neemt toe

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
Aantal verkooppunten vuurwerk neemt toe

GOES - Er kan dit jaar op meer plaatsen in Zeeland vuurwerk gekocht worden dan vorig jaar. Steeds meer bedrijven slagen erin aan de strenge veiligheidseisen te voldoen.


Vorig jaar viel meer dan de helft van de vuurwerkverkopers af, omdat ze niet aan de nieuwe voorschriften van de overheid wilde of kon voldoen. Nu bedrijven een jaar langer de tijd hebben gehad sprinklervoorzieningen te installeren en opslagplaatsen brandwerend te maken, gooit een deel van hen de rotjes en pijlen weer in de verkoop.

Volgens de Stichting Vuurwerk Nederland stijgt het aantal verkooppunten in het hele land dit jaar met zo’n 25 procent naar bijna 1500.

Fixet in Sint-Maartensdijk is één van de terugkomers. „Vorig jaar kwamen we in de knoei met de planning“, geeft C. Muller aan. „Nu hebben we een mooie bunker en zijn we er helemaal klaar voor.“

Ook in en rond Goes stijgt het aantal mogelijkheden om aan vuurwerk te komen. „We hebben er nogal wat concurrentie bijgekregen“, concludeert M. Oreel van Brammetje Dump. „Zowel in de stad zelf als in omringende dorpen.“ Hij wijst onder meer op de gemeente Borsele, waar dit jaar in Heinkenszand en ’s-Gravenpolder vuurwerk wordt aangeboden. Vorig jaar was er in de gemeente Borsele geen vuurwerk te krijgen.

W. de Coene van Het Feestbeest in Sas van Gent laat hetzelfde geluid horen. „Het zou best kunnen dat we daardoor wat minder verkopen“, kijkt hij voorzichtig naar de gevolgen.

Bij Intratuin in Koudekerke zijn ze daar niet bang voor. „Ik denk niet concurrentie van invloed is op vuurwerkinkoop“, schat S. Joziasse in. J. Boon van Centerpoint in Zierikzee is het daar niet mee eens. „Onze omzet is wel degelijk afhankelijk van het aanbod van andere bedrijven“, geeft hij aan. Wat dat betreft heeft Boon het getroffen. Op Schouwen-Duiveland is het aantal verkooppunten dit jaar drie: evenveel als vorig jaar.
 
Bovenaan