• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

6° Palio Fuochi Pirotecnici [Carmine Lieto]

Tony

Administrator
Medewerker
De teksten in het geel zijn aan te klikken. Deze verwijzen naar fotos van de effecten waar we over praten.

Tutti China - Basta China "Marcello"

Deze show zit werkelijk vol met Chinees materiaal. Dit is niet waar je voor naar Italie gaat en wij verwachten dan ook dat Carmine Lieto niet meer welkom zal zijn in San Severo want daar zijn de mensen (Italie) onverbiddelijk. Ze weten allemaal wat ze willen zien en ze halen zo de niet Italiaanse produkten er tussen uit.

Zoals je in het begin kan zien zijn de Bomba da Tiro bommen ook niet echt van super kwaliteit. Vergelijk ze maar met de show van Bruscella & Pellicani. Enb dat terwijl dit erg belangrijke bommen zijn voor een bedrijf want zo goed als elke show word ermee geopend.

Omdat de show veel Chinees vuurwerk bevatte betekend het niet dat het geen leuke show is om te zien.
Het is alleen jammer dat er op deze manier een hoop cultuur verloren gaat.

Na de Bomba da Tiro bommen zie je Chinese shells met half om half effect. Waarna ze weer beginnen met 1 van mijn favoriete effecten in het Italiaanse vuurwerk alleen zijn deze ook niet van goede kwaliteit maar nog steeds leuk om te zien. Van deze bommen zou je zelfs een hevige finale kunnen maken.

Een stukje verder zien we de welbekende serpetine bommen en deze worden helaas niet met een effect geschoten. Er zit wel een effect bij (soort crysanthum) alleen deze komt niet uit dezelfde bom. Wel worden er heerlijke hummer effecten geschoten die het altijd goed doen bij het publiek. Ook zien we de welbekende Farfalla effecten terug alleen worden deze met een lelijke chinese bom erboven geschoten. Erg jammer want dit soort effecten moet je gewoon apart schieten.

De timing in deze show is ook niet erg goed. Dit zijn we vooral bij de serie Bomba Piena shells die je rond de 4 minuut 10 omhoog ziet gaan. De salute hoort er direct achteraan te knallen maar daar zit teveel tijd tussen waardoor het ritme van dit gedeelte ver te zoeken is terwijl dat juist bij de Italianen erg belangrijk is. De effecten die we na de ring shells te zien krijgen vind ik zelf erg mooi. Het is een dun goud effect met groene glitters. Helaas is het zo dun dat je het goud bijna niet ziet op de film maar op de foto komt het goed naar voren.

En wat zie ik tot mijn verbazing terug op de film. Deze shows mist gewoon de echte Fermate..Fermate is een ander woord voor Pre Finale waar gebruikelijk stutata bommen in serie geschoten worden maar niks van dat kregen we te zien. De finale is wel oke maar het kan beter en harder. Persoon vind ik dit de slechtse shows die ik deze avond gezien heb in San Severo. Teveel Chinees, Teveel slechte Italiaanse bommen en geen Fermata ???!!!!

Carmine Lieto gaf een teleustellende show!!

Carmine_Lieto_Sansevero_3_.jpg


2007-05-20_-_213.JPG


Display by Carmine Lieto

File: wmv
Size: 109Mb
Duration: 8:17
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Moontan

Moderator
Medewerker
Bedankt voor de film, en het goede commentaar hier op.
Een show die zijn verwachtingen niet waarmaakt, maar nog altijd met een zeker amusementsgehalte.
En het beeldwerk is ook weer prima.
 
Bovenaan