2022 - Vuurwerkfestival Knokke Heist

Firewebs

kalender beheerder / fotograaf
Datum: 19/21/23/25/27 augustus 2022
Locatie: Knokke-Heist
Schietbedrijven: ?
Reden: Vuurwerkfestival


Bron: https://forum.vuurwerkcrew.nl/showt...kke-Heist-keert-terug-in-oorspronkelijke-vorm
Na 2 jaar zonder vuurwerk omwille van de coronapandemie, keert het Internationaal Vuurwerkfestival komende zomer in al zijn glorie terug naar het strand van Knokke-Heist. "Het blijft een succesformule, die we graag terug van onder het stof halen", zegt burgemeester Piet De Groote (GBL).

Er verandert dan ook helemaal niets aan het Internationaal Vuurwerkfestival, dat al sinds 1970 wordt georganiseerd in Knokke-Heist. Nochtans besloot het gemeentebestuur eerst om de formule aan te passen. In plaats van 5 dagen lang vuurwerk te laten knallen en er een wedstrijd tussen landen van te maken, dacht het gemeentebestuur eerst aan 5 kleinschaliger vuurwerkavonden, verspreid over het jaar. Maar van die idee wordt nu weer afgestapt: "Het is en blijft een succesformule, waar we beter niet aan sleutelen", aldus de burgemeester.

En dus komt het Vuurwerkfestival na 2 jaar afwezigheid in zijn volle glorie terug: een vijfdaags festival, op 19, 21, 23, 25 en 27 augustus, ter hoogte van de Meerlaan en met 4 landen die het tegen elkaar opnemen. Voor de lokale handelaars en de horeca is de terugkeer van het Vuurwerkfestival alleszins een opsteker, want het evenement lokte in het verleden altijd tienduizenden mensen naar de badplaats.

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03...JX543n2XxF54UY
 

bridge

Bronzen Member
Leuk dat het terugkomt. T zou gaaf zijn als het echt in volle glorie terugkomt zoals vroegah: de betere locatie op het albertstrand en een maximaal kaliber van 8 inch.
 
  • Like
Reactions: Z@P

stefantvs

Administrator
Medewerker
19-8-2022 Germany - Pyrogenie
21-8-2022 France - ArtEventia
23-8-2022 Poland - Nakaja Art
25-8-2022 Greece - Nanos Fireworks
27-8-2022 Closing fireworks display by HC Pyrotechnics
 

rodepo

Registered User
Is ff kijken of 1 van die weekende een leuk huisje ofzo kan boeken.
Iemand tips vanaf waar je het beste kan kijken.
 

sion

Registered User
Door de nwe schietlocatie sinds een paar jaar is er niet echt meer een plek waar je goed kunt kijken.
Hier ben ik het niet mee eens, de nieuwe locatie maakt een veel breder vuurwerk mogelijk. Waar er vroeger hooguit 3-5 firezones waren, kunnen ze nu tot 11-13 firezones breed gaan.
Ik vind het een enorme vooruitgang.
 

Z@P

Registered User
Echt een heerlijke show!! Kon er helaas niet bij zijn. Veel beter als ruhrohrt. Zou me niks verbazen als dit al de winnaar zou zijn, als dit het niveau is, heerlijk

laatste stuk ook goed getimed en goede keuze effecten met muziek, die gouden flashes,
 
Bovenaan