2022-2023: een bijzondere editie

Plum Bloom

Registered User
Liefhebbers uit valencia? Vertel er eens wat meer over! leuk!
Een van hen, Jose, zullen vaste Fallas-gangers vast wel kennen. Zit in maart drie weken achtereen zo vanaf 9 uur op zijn vaste plek op het plein, voor het postkantoor. Vuurwerkgek, steekt te pas en te onpas trueno rockets af. Trotseerde tijdens de zeer strenge Spaanse lockdowns op Fallas-dagen consequent het uitgaansverbod om om 14 uur stipt een traca valenciana in de brand te steken, onder luid applaus van de buurt.

Prima kerel, kwam paar jaar geleden al eens hier naar toe, met zijn zus en zijn moeder (80+). Met de auto. Vier dagen onderweg voor een dag plezier. Zelfde drie komen nu weer, samen met een vrouw die in maart ook altijd present is vanaf 9 uur, en met een man die een van de drijvende krachten is achter de corda-vereniging in Paterna. Ook een beetje vuurwerkleip, vindt het leuk om rond te rennen met tracas valencianas en dan zo laat mogelijk de trueno los te laten ...
 
Laatst bewerkt:

bridge

Bronzen Member
even dit positieve topic bumpen.

veel grote winkels zitten ramvol en hebben de voorverkoop vroegtijdig gestopt. Rijswijk gister al dacht ik en Bredavuurwerk vandaag. normaal sluit Breda pas op de 30e laat in de avond de online verkoop.
 

petertje23

Registered User
Vanuit mijn vaste verkooppunt {Pronk vuurwerk} soortgelijke berichten!
Hopelijk zien we dit ook allemaal terug de 31e om 00:00 en laten we met zijn allen op een goede manier zien dat een groot deel van Nederland helemaal niet zit te wachten op een vuurwerkverbod!
 
Bovenaan