• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

[2002] Sixflags

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
Sixflags 20 juli 2002

Ik herinner me deze show als de dag van gister.
20 Juli 2002. Het groootste vuurwerk met lasershows van Nederland op het terrein van Sixflags in flevoland.
Dit alles werd verzorgt door Laser Fireworks Europe (Hajo Wolff)
Dat was een vuurwerk waar we echt naar toe moesten gaan.
aaajj maar voor deze show werd intree geld gevraagt, maar dat had ik er natuurlijk wel voor over. Hup een dagje met vrienden en familie naar Sixflags en sávonds naar het vuurwerk toe.
Helaas waren er net 2 regenachtige dagen geweest. En dat was ten nadelen van de show ,(werd ons later verteld)
Uiteraard had ik er veel meer van verwacht , maar ... tja kijk zelf maar.
Je ziet de hele opgeknipte versie van laser en fireworks !!
nabijna 6 minuten laser begint het vuurwerk.

Sixflags2002.JPG


telegraaf_22062002.jpg


 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
uit de media van 2002

Laser- en vuurwerkshow op Six Flags

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 29 juni 2002. De avond van de 20e juli in attractiepark Sig Flags bij Biddinghuizen moet een megaspektakel worden, met een laser- en vuurwerkspektakel en muziek van Ben Liebrand.

'Het grootste laser- en vuurwerkspektakel dat ooit in Nederland is gepresenteerd'. De affiches in het kantoor van Laser Fireworks Europe BV in Veenendaal laten aan duidelijkheid niets te wensen over. "Een mega-evenement, dat beloof ik je", verzekert directeur Hayo Wolff. De Veenendaler wil met de organisatie van een groots festijn op een terrein naast 'Rollor Coaster Paradise' Six Flags bij Biddinghuizen gedeeltelijk zijn gram halen voor alle tegenwerking die hij de afgelopen twee jaar heeft ondervonden.

"Met de huidige richtlijnen voor regelgeving moet het publiek bij het afsteken van een vuurwerkbom van enige grootte al 150 meter afstand houden. Die ruimte heb je bijna nergens. Ook daar niet in eerste instantie. We hebben een compleet aardappelveld moeten rooien, zodat we daar de spullen neer kunnen zetten. Ik zit nu met een vrachtwagen vol met aardappels die geen drol waard zijn, omdat ze te vroeg uit de grond zijn gekomen."

Ben Liebrand
De vergunningen zijn inmiddels rond en het programma mag er zijn. Wolff: "Vanaf 20.30 uur begeleidt de Braziliaanse slagwerkgroep Mata Cabra de bezoekers van Six Flags naar het evenemetenterrein. Daar wordt eerst sfeer gecreëerd door Ben Liebrand, die als dj bij onder meer Radio 538 grote bekendheid geniet. Langzaam wordt dan de spanning opgebouwd naar de uitgebreide laser- en vuurwerkshow. We hebben daarbij de beschikking over de krachtigste laser ter wereld, die we uit California laten overvliegen."

50.000 Watt
Wolff onderbreekt zijn relaas, vliegt op zijn stoel en activeert een cd-speler. "Even stil zijn, ogen dicht, luisteren en je het voorstellen", klinkt het. Uit de boxen rolt vervolgens een Star Wars-achtige mix van Liebrand, waardoor op indrukwekkende wijze een operazangeres is verweven. Wolff zit genietend achterover. "Dit hoor je daar uit een speciale geluidsinstallatie, die een vermogen heeft tot 50.000 watt en een maximum van 141 decibel kan verwerken. Dan kleurt de hemel plotseling door de laser en wordt daarna het vuurwerk ontstoken. Ik voorspel dat ik op dat moment met tranen in mijn ogen zit te genieten. Dan valt alles van me af." Na de show volgt een extra stukje Veense inbreng, als de band Time of the Time voor de muzikale afsluiting tekent.

Laser-Fireworks Event, terrein Six Flags Biddinghuizen. Datum 20 juli, aanvang 20.30 uur. Kaarten 24 euro (inclusief toegang attractiepark waarvoor normaal 22 euro wordt betaald). Kaarten voor alleen de show zijn 10 euro per stuk. Info: www.fireworks.nl
 

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
per toeval vond ik nog het orginele kranten artikel erbij.
ik plaats hem gelijk bij de startpost.

telegraaf_22062002.jpg
 
Bovenaan