• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

[1998] Scheveningen

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
Scheveningen 6-6-1998
wie : Skylight vuurwerk
wat : Prof vuurwerk max 12inch

Een mooie show gefilmt op de Pier van Scheveingen bij van der valk.
Wie is trouwens deze man die ik in beeld heb ?
Max kaliber wat we hier zien is 300mm
verder zien we nog : Poisenous spider blokken - blinkers - en diversen pijlen en nog veel meer.


Scheveingen6-6-1998.JPG


 
Laatst bewerkt door een moderator:

Sweet Laker

Registered User
Enig idee ter gelegenheid van wat deze show geschoten is? De datum is de zesde juni en het enige dat ik mij kan voorstellen is dan een herdenking voor D-Day, maar 54 jaar vind ik zo'n vreemde dag voor een 'herdenkingsvuurwerk'. Zeker aangezien de landing in Normandië was en niet in Scheveningen :)
 

Jordi

Registered User
...De gemeente Den Haag bestaat 750 jaar en dat zal onder meer worden gevierd met een militaire promotieshow voor de kust van Scheveningen. Duizenden militairen van land en luchtmacht, marine en marechaussee vertonen zich op 6 juni '98 voor het eerst in de geschiedenis gezamenlijk aan een naar verwachting 500duizendkoppig publiek. De miljoenen guldens kostende 'Operatie Oranje Scheveningen' worden geheel gedragen door Defensie, dat de manifestatie beschouwt als wervingsstunt. Mocht er onverhoopt iets mis gaan, dan is er altijd nog de Nationale Nederlanden ('voor al uw levensverzekeringen'), dat de begeleidende muziek en het afsluitende vuurwerk sponsort...

Bron: http://www.ravagedigitaal.org/1998/KLAAR/Nr 259/HTML/5998ar02.htm
 

Sweet Laker

Registered User
Dat is waar ook, heb die dag nog lekker in zee gedobberd. ha 750 jarig bestaan van Den Haag. Die show heb ik dus ook live gezien; gaaaf :D

Bedankt voor de film trouwens Vinnie, leuk om terug te zien!
 

Vinnie

FPM Kalender Beheer
Medewerker
De film van Den Haag 750 jaar kan je hier vinden.
daar werd toen vanaf de pier en vanaf het strand vuurwerk geschoten. ik heb zelf geen idee waarom dit vuurwerk er was.
 

Quadcore

Registered User
Prachtig dat ze hier nog 800'er Lunigs wegschoten.

Verder een super show, waar zijn die gouwe ouwe tijden toch gebleven:cry:
 
Bovenaan