Fiets huren

ChrisN

Registered User
Wij zijn in de week van fallas van plan om een fiets te huren daar, en ik zag op dat je op sommige websites kan reserveren. Ik weet dat er heel veel fietsende Hollanders zijn en die zullen dit vast wel weten: Zouden we er 1 moeten reserveren omdat alle huurfietsen zijn uitverkocht tijdens fallas of kun je tegen die tijd nog genoeg fietsen huren in de verschillende winkels? We zijn er wel al vrij vroeg, 13 maart. Ik weet niet of dat wat scheelt?
 
Laatst bewerkt:

chromeeh

Registered User
Ik heb 2 jaar geleden na m'n reservering even contact gezocht met het hostel (deze verhuurde ook fietsen).
Reserveren werd door hun wel aangeraden (alle fietsen waren ook wel weg elke dag).

Als je zekerheid wil: reserveren :)
 

Dahustla

Registered User
Fietsen reserveren is een aanrader als je verzekerd wilt zijn van een goede fiets.. Je kunt er ook op gokken om een stadsfiets te zoeken, maar ik vond dat vrij prijzig!
 

blaapaap

Registered User
Hallo, hier spreekt de FallasFietsguru ;)

Wij huren al vele jaren fietsen tijdens fallas: je bent veel mobieler en kunt gewoon veel meer straatmascletas pakken. Echt een aanrader dus! Wij hebben door de jaren heen veel mascletas extra gepakt door wanneer je ergens een saluut ziet, er als een gek heen te fietsen. Ook straat masceltas zoeken in de wijken gaat natuurlijk perfect!

Die stadsfietsen zijn meer bedoeld om af en toe te pakken, niet om de hele vakantie te gebruiken want dan betaal je echt veel te veel.
Wij huren onze fietsen altijd bij DoYouBike: http://www.doyoubike.com/rental/nl/alquiler/

DoYouBike heeft een aantal voordelen en een aantal nadelen.

Voordelen:

- Voordelig in verhouding met anderen (alhoewel mijn vergelijking van een aantal jaar terug is, misschien handig om toch nog een keer te checken)
- Niet te moeilijk wanneer je fiets kapot gaat, als ie kapot gaat ga je naar 1 van de 3 shops en dan fixen ze het of je krijgt een andere!
- Band lek? naar de shop en daar plakken ze hem voor nop!
- Bij het inleveren kijken ze niet heel goed naar de staat van je fiets, we hebben tot nu toe elk jaar onze borg terug gehad terwijl sommige fietsen letterlijk uit elkaar vielen :)

Nadelen:

- De fietsen zijn vrij gaar en gaan dus ook wel eens kapot, alhoewel het er ook wel mee te maken heeft hoe je hem gebruikt of misbruikt natuurlijk.
- Ze hebben niet heel veel keus aan verschillende fietsen.

Wil je echt een hele degelijke fiets en ga je echt voor comfort dan raad ik DoYouBike zeker NIET aan.
Wil je goedkoop en niet te veel gezeik als er wat kapot gaat en geef je niet heel veel om de kwaliteit van de fiets dan is DoYouBike uitermate geschikt!

Wat betreft reserveren: Ik raad je zeker aan om te reserveren, gewoon voor de zekerheid!
Ik heb zojuist al een reservering gedaan bij DoYouBike. :)

Succes!!!
 

ChrisN

Registered User
Heel erg bedankt voor de reacties, kunnen we wat mee!
@Blaapaap, ik ga zo even met mijn vrouw overleggen of het wat meer comfort gaat worden voor wat meer geld, of een DoYouBike. Dat klonk wat mij betreft ook wel prima eigenlijk. Reserveren gaan we sowieso!
 

Schuim

Moderator
Medewerker
Zijn er hier nog nieuwe adviezen voor het huren van een fiets?
We hebben geen creditcard, en dat proberen we ook te ontwijken, dus als iemand nog verse tips heeft?
 
Bovenaan