• Freakpyromaniacs Copyrights

    -Nederlands De auteursrechten van teksten (exclusief door bezoekers geposte teksten op het forum) en beeld- en/of filmmateriaal (exclusief door derden ingezonden beeld- en/of filmmateriaal) op deze website liggen bij Freakpyromaniacs. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt via internet, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Freakpyromaniacs.

    -English The copyright of all texts (excluding texts from visitors on the forums) and (motion) pictures (excluding those provided to Freakpyromaniacs by third parties) lies with Freakpyromaniacs. No part of this website may be reproduced transmitted or utilized in any form or by any means, internet, photocopying or otherwise without written permission of Freakpyromaniacs.

CBF Pyrotechnics - Pyromusical LiuYang Fireworks Festival 2013

Tony

Administrator
Medewerker
Helaas niet de winnaar van deze competitie. Althans niet officieel maar voor mij en dat meen ik echt, is CBF dat wel. Ik vond de show zeer goed in elkaar zitten en het was de bijna perfecte show. Na de show van Intently dacht ik, nou daar ga je CBF. Probeer er nog maar iets van te maken maar tijdens de show voelde je de spanning groeien, flikt hij het of niet! En na de show was het voor ons in ieder geval duidelijk, Dit is de winnaar van het LiuYang festival 2013. Helaas dacht de jury daar anders over.

Oordeel zelf!




























[video=vimeo;78235685]https://vimeo.com/78235685[/video]
 

heartworm

FPM Kalender Beheer
Medewerker
1 woord: Weergaloos.

Totaal anders als wat Intently laat zien, maar wat een schitterende muziek, en wat een enorm goed pyrotechnisch-choreografisch gevoel voor deze muziek.
Mede door de apocalyptisch aandoende muziek werd ik totaal ondergedompeld en meegezogen in het stuk waar steeds vuurwerk en muziek subtiel strijden om de boventoon.

Mathematische perfect schieten in dezelfde kleuren en met steeds dezelfde bommen op hypnotiserende stukken repetitieve muziek. Kan moeilijk omschrijven wat ik net heb gezien, en dat maakt het juist zo goed....
 

shinji

Moderator
Medewerker
Geweldig gedaan van Christoph en z'n team. Zoals Jos hiervoor al schreef is de choreography adembenemend mooi. Toch kan ik me voorstellen dat de voorkeur van de jury gaat naar Intently. Voor een show van 10 minuten waren sommige thema's ( hoe goed ook) iets te langdurig en ook de Horse-tails vlak voor de prachtige lantaarns vond ik niet passen bij de intensiteit van de muziek op dat moment. Maar ik zou CBF heel graag een show in bv Montreal of Cannes zien schieten.
 

stef

Member
Ik heb veel gezien, maar vergeleken andere vuurwerkliefhebbers misschien nog veel te weinig gezien.
Maar dit!!! Dit heb ik nog nooit gezien.
Wat een geweldig staaltje pyromisical, goreografie en timing.
Ik heb intens zitten genieten.
Precies wat Jos schrijft, je word mee gezogen in het geheel om vervolgens helemaal perplex te staan met wat je gezien heb.
Ik zou ook niet weten waar ik dit onder weg moet schrijven.
Ja, pyromusical.
Maar voor mij was dit veel meer dan dat!
Intens genoten hoor.
Thanx voor deze post!

Gr. Stef
 

vonk

FPM Moderator
Medewerker
Laten we voorop stellen dat dit natuurlijk een hele goed show is. Ik zat tijdens het kijken te bedenken waarom deze show niet gewonnen heeft. Ik Pik hierin even een stukje van Jos wat voor mij de reden is dat Cbf niet gewonnen heeft.

"Mathematische perfect schieten in dezelfde kleuren en met steeds dezelfde bommen op hypnotiserende stukken repetitieve muziek."

Ik vond het wat saai worden. Er word voor mijn gevoel te lang stil gestaan bij sommige thema's en teveel soorten effecten zie je terug komen.
 

Vavoom

Registered User
Bij het begin van de show dacht ik gelijk "Huh? Deze heb ik al gezien." En ging twijfelen aan mezelf, want wist dat ik de video van LiuYang nog niet gezien had. En toen viel het kwartje....de show in LiuYang is "gewoon" de 2e helft van de show in Shanghai in 2012, maar dan in een verbeterde versie met op het oog ietwat meer materiaal.

Bovenstaande neemt uiteraard niet weg dat ik wederom heb zitten genieten. De show in Shanghai vond ik al prachtig en die kon blijkbaar nog iets beter. Zoals eerder al aan Christoph geschreven vind ik dat vuurwerk en muziek hier een mooi geheel vormen en elkaar aanvullen. Het vuurwerk past mijns inziens goed bij de intensiteit en de emotie van de muziek.

Heel mooi staaltje werk!
 

Moontan

Moderator
Medewerker
CBF Pyrotechnics wint zilver op vuurwerkfestival Liuyang - China
Journaalreportage van VRT-correspondent Stefan Blommaert over de vuurwerkstad Liuyang in China en de deelname van CBF Pyrotechnics tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival van Liuyang.

 
Bovenaan