Kruitfunding Mascleta Nocturna 2022 - Eibergen

MasterBsc

Registered User
Echt een geweldige mascleta meegemaakt! Na de editie van vorig jaar met alleen maar regen , kon het weer dit jaar niet beter. Alles ging heel gemoedelijk, super geregeld en een fijne sfeer hing er. Vanaf de VIP plek stond je echt perfect op de zijkant van de show en stond je precies goed voor de shapes. Ik herkende de Jorge BS120 ( 30mm prof salute blok ) maar die is een stuk slechter geworden in de jaren, de Triple Thunder Stars van Bonfireworks ging niet eens zo heel veel zachter. Echt een top cake is dat, voor mij de ideale vervanger van de oude Secret Salute. De tails, reports, shells waren echt een top toevoeging op de mascleta. Ik was bang met de wat kleinere kaliber trueno's en op het dempende gras dat de knallen tegen zouden vallen maar dat was absoluut niet het geval! Uiteindelijk zelfs trillende trommelvliezen gehad haha, zeker met die 50 grams ground salutes en tijdens de Terremoto. De finale na de terremoto was ook heerlijk en lekker verrassend voor de gene die een mascleta/nocturna niet kennen.

Echt super bedankt voor deze editie Vuurvent en iedereen die heeft meegeholpen! Volgend jaar lekker opnieuw organiseren en hopen dat er dan nóg meer gedoneerd wordt.

 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Prima en zeer mooie show gezien.
Samen met Jawe en zijn neef naar de Eibergen gereden, bij aankomst was het lekker rustig.
Maar bij de drankhekken stond al aardig wat mensen te wachten.
Show was erg mooi, siervuurwerk was erg fraai en er werd kwaliteitsspul geschoten.
Ik had eerst wel het idee, dat de mascleta was uitgegaan, maar dat bleek gelukkig niet het geval.

Ondanks de drukte kwamen we prima Eibergen uit en zijn we na een Mac paella richting Ede/Tiel gereden.
Leuk hopelijk niet voor de laatste keer.

@ Schuim leuk om je een keer in het echt te spreken.
 

Schuim

Moderator
Medewerker
Er staat een fraai stukje geschreven met lofzang in de regionale media.
We hebben er een fan bij (y)

Link naar item met wat geweldige foto's

EIBERGEN – Zelf ben ik niet echt een groot vuurwerkfan. Met oud en nieuw ben ik de persoon die weigert om in de barre kou naar buiten te gaan om vuurwerk af te steken. Gekkenwerk vind ik het. Ik ben die ‘barbaar’ die zegt: ‘Weer E50,- de lucht in, en weer E10,-…’ Vloeken in de kerk merk ik al snel wanneer ik meeloop met het bonte internationale gezelschap dat zich afgelopen weekend verzameld in Eibergen voor de XXL Vuurwerkshow.

Veel meer dan alleen vuurwerk
Ze komen van heinde en verre. Twee vrienden uit Brabant zijn zaterdagmiddag speciaal van onderuit Brabant naar Eibergen gekomen om de rondleiding over het veld op de Maat te krijgen. Een van de vrienden verteld mij gepassioneerd dat hij vorig jaar spontaan met zijn zoontje in de auto is gesprongen om naar dat ene kwartiertje pure ‘kunst’ te kijken. Maar ze komen niet alleen uit Nederland, ook België, Duitsland en Spanje zijn vertegenwoordigd. Al snel blijkt dat het veel meer is dan alleen vuurwerk. Het is hun leven, hun passie, hun grote liefde.

Professioneel
zijn al veel mensen naar het prachtige Achterhoek afgereisd zodat ze zaterdagochtend vroeg kunnen beginnen met opbouwen. Rond half negen komen de dranghekken en niet lang daarna beginnen de professionals -Dream Fireworks & Europla Spanje- met het installeren van het vuurwerk. De sfeer onderling is gemoedelijk maar boven alles is het vooral professioneel. Er wordt zeer zorgvuldig gewerkt en alles is keurig georganiseerd.

Prachtige show.
De hele dag wordt er hard gewerkt om voor een daverende show te zorgen in de avond. Waar iedereen vorig jaar in de stromende regen stond te werken kunnen we nu genieten van een bijna lenteachtig temperatuur. Vanaf 18.00 uur druppelen de eerste toeschouwers al het veld op. Ook de eerste VIP gasten komen dan aan en binnen no time is het volledige VIP vak gevuld met die hard vuurwerk fans. Tegen half 8 staat het hele veld zo goed als vol en uiteindelijk zijn er zo’n 30.000 toeschouwers die genieten van de prachtige show. Het publiek is divers; ik zie jong, oud, groot en klein naast elkaar staan genieten. De show wordt afgesloten met een daverend applaus van het publiek.

Laatste keer.
Wanneer ik verschilende de mensen de vraag stel wat ze ervan zouden vinden als dit evenement niet meer terugkomt wordt er geshockeerd gereageerd: “Nee, dit moet jaarlijks terug komen.” “Dit is geweldig, dit moet absoluut blijven.” “De show is prachtig, maar dit is ook goed voor de ondernemers en de horeca.” De reactie op social media zijn ook overweldigend enthousiast. Het is een feit: dit evenement moet blijven! De fans vertellen mij dat wanneer dit evenement niet meer in Eibergen wordt georganiseerd dat ze dan naar het buitenland moeten. Dit is uniek in Nederland.

Groot verschil.
Als ik de afgelopen dagen één ding heb geleerd tijdens de gesprekken met deze vuurwerkfans is dat er is een groot verschil is tussen deze liefhebbers en de kleine (maar luide) groep rotzooi trappers. Het is hun passie en willen dit met alles wat ze in zich hebben delen met de wereld. Ze willen laten zien hoe mooi en veilig vuurwerk kan zijn. Die missie is absoluut geslaagd in mijn ogen. Vanaf nu ben ik ook fan. Wat mij betreft: Volgend jaar weer!

Speciale dank voor alle sponsors:
In het bijzonder: King casino’s – Grand Plaza – Roy Leverink bestratingen, Thijs Luiken en Dream Fireworks.
 

Palm Tree

Registered User
Met een autorit van 2 uur achter ons, even een pitstop bij de plaatselijke snackbar, en door naar het veld om plaatjes te schieten voor DreamFireworks.
Na een praatje te hebben gemaakt met Jolanda en Frits was het, wij gaan even door, je weet de weg.

Meteen maar even de hekken in om onder de lijnen te lopen, waar nog hard gewerkt werd, wat een verschil met vorig jaar, toen alles in plastic hing tegen het onheil wat savonds toe zou slaan.

Bij de vrachtwagens werd ondertussen door de mannen van Europla de cue's met salutes voorbereid, daar maar even een kijkje nemen, onderweg nog even een praatje met Luuk staan maken, nogmaals Luuk, fantastisch georganiseerd weer!

Tijd voor een snelle hap in de zelfde snackbar, waar een aantal bekenden ook hadden besloten dat het maar eens een avondje frituut moest worden, en na wat Fallas verhalen opgehaald te hebben, langzaam maar weer richting het veld om naast de regie m'n camers spullen voor te bereiden.

Wat een prima show was het weer, even terug naar Falles, mede door de temperatuur en het gezellige sfeertje had het zo een middagje Valencia kunnen zijn.

Na de show nog wat na staan praten, ondanks de niet geplande lange pauze tot de finale, wat mij overigens niet stoorde, was iedereen vooral nog vol enthousiasme over de show.

Nogmaals iedereen bedankt voor deze mooie beleving!


attachment.php



attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Z@P

Registered User
He Vuurvent, is het idee om te kijken of we naast de mascleta een liefhebbers showtje net over de grens in Duitsland van de grond kunnen krijgen? En dan met wat groter materiaal zoals bij de show van dirk maas. Zomaar een idee, geen idee of zoiets haalbaar is.
 

vuurvent

Registered User
He Vuurvent, is het idee om te kijken of we naast de mascleta een liefhebbers showtje net over de grens in Duitsland van de grond kunnen krijgen? En dan met wat groter materiaal zoals bij de show van dirk maas. Zomaar een idee, geen idee of zoiets haalbaar is.
Dirk Maas show komt ook binnenkort, en die is dan toegankelijk met ticket verkoop. Iets met 15x 16" En 25x 12" 50x 8" Zoiezo + de rest. En een dagshow.
Binnenkort upload ik als ik de info heb een trailer daarvan op me kanaal met een link naar de kaart verkoop.
 
Bovenaan