Vuurwerk vanwege kermis Tiel

MasterBsc

Registered User
Ik kan geen recent filmpje vinden maar filmpjes van 2015 etc zien er goed uit voor een kermis show. Tenminste, ieder geval prof ( 3" ? ) dus niet 200KG F2 vuurwerk wat je meestal ziet bij een kermis. Iemand die toevallig wat meer weet? Voor iets leukers dan een normaal klein kermis showtje wil ik er wel heen rijden.
 

The Cigarman

Moderator
Medewerker
Ze schieten altijd shells.
Tenminste als dat zaterdag niet opeens anders is.
Show wordt handmatig geschoten.
 

Huisman Vuurwerk

Registered User
De afgelopen 10 jaar meerdere keren bij aanwezig geweest. Het is geen "mega-show" maar altijd wel een leuke mix van Prof (shells en blokken) en Consu (cakes en blokken). Verder sta je er vrij dicht op en heb je vrij zicht op het schietveld als je op de dijk gaat staan. Daarvoor of daarna nog even naar de Kermis waar je dan toch al vlakbij bent. Altijd leuk!
 

MasterBsc

Registered User
Ik moest er best een stuk voor rijden maar met de afgelopen 2 jaar met zo goed als geen shows vond ik het niet erg, zeker niet als er prof wordt geschoten zoals ik van de afgelopen jaren zag. En met die verwachting ging ik er heen, om halverwege de rit foto's te krijgen van een maatje van me die er al was met alleen wat Katan F2 cakes. Dat was wel een hele erge degradatie van een aardig langdurige show met zo goed als alleen maar shells ( en opgevuld met profblokjes ). Maar ik was al onderweg dus ik ben er alsnog gewoon heen gegaan. De eerste helft van de show was kooiloos gepruttel en de rest waren weer dezelfde Loud collectie cakes die je nu bij elke Katan kermisshowtje voorbij ziet komen. Waar overigens voor dat geld niks op aan te merken is, dat zijn prima cakes voor weinig geld en een goede burst en goede boeketten. Maar het was een bittere pil na een lange rit en verwachtingen van prof vuurwerk. Helaas is dit een beetje de realiteit geworden, er is natuurlijk weinig geld na 2 corona jaren en ook vuurwerkshows krijgen vaak tegengeluiden van dezelfde groeperingen waar we vaker mee te maken hebben. Ik ben al blij dat er tegenwoordig wat doorgaat en daar wil ik best een stuk voor rijden. Alleen nu was het voor mij niet de moeite achteraf.

De finale heeft het nog een klein beetje gered, dat was lekker rammen met Delta Echo's op tapematch. De flower crown cakes daarvoor zijn trouwens de Flower Power en de Full Power.

 

stefantvs

Administrator
Medewerker
oef, deze show is wel wat minder geworden in de afgelopen jaren zeg!
Ik weet niet of het met budget / locatie te maken heeft. maar weet nog wel in 2014/15 volgens mij dat er bijna alleen maar shells werden geschoten met allemaal mooie nieuwe blokken erbij.
 
Bovenaan