Bezoekers van het Nationale Vuurwerk en andere stappers kunnen met de jaarwisseling weer gratis gebruik maken van de metro. Tussen 22:00 en 2 uur rijden de metro’s om de tien minuten.

De gratis metro moet opstoppingen in het centrum door auto’s voorkomen. ,,Het Nationale Vuurwerk is een gigantisch feest. Dat feest wil je niet verknallen door lang in de auto te zitten naar de binnenstad van Rotterdam”, aldus wethouder Pex Langenberg. ,,Alle feestvierders zijn welkom in Rotterdam en we brengen iedereen na het feestje graag weer veilig richting huis. Zowel de metro als het gebruik van de P+R terreinen is tijdens de jaarwisseling gratis.”

Het laten doorrijden van de metro tijdens de jaarwisseling kost 102.000 euro. Hiervan wordt tweederde betaald door de gemeente Rotterdam en de rest door de RET.

Stations

Op de metrolijn C en E rijdt de RET tussen 22:00 en 2:00 uur. Elke tien metro rijden metro’s op de lijn C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en de E-lijn tussen Meijersplein en Slinge. De metro’s stoppen niet in alle gebruikelijke stations.

Metrolijn E stopt in de (P+R)stations Meijersplein, Melanchthonweg, Rotterdam Centraal, Beurs, Wilheminaplein, Slinge, Maashaven en Zuidplein.

Door metrolijn C wordt gestopt in Vijfsluizen, Schiedam Centrum, Coolhaven, Eendrachtsplein, Beurs, Oostplein, Voorschoterlaan, Kralingse Zoom en Capelsebrug.

Bron : Algemeen Dagblad