Burgemeester André Bonthuis van Zederik ziet niets in het ‘gedoogplan voor vuurwerk’ van de VVD in zijn gemeente. Buiten de woonkern zou een plek gevonden moeten worden waar (vooral) de jeugd vuurwerk kan afsteken buiten de geoorloofde vuurwerktijden.

Zo zou er rond de jaarwisseling minder overlast zijn en kan er beter worden gehandhaafd, vindt VVD-er Hanneke van der Leun. ,,Er zijn mensen die liever minder vuurwerk zien en anderen die lekker willen knallen.’’

Bonthuis riep de VVD meteen een halt toe. Hij prijst de creatieve manier om groepen met verschillende ideeën over vuurwerk allebei tegemoet te komen, maar vindt dat dit plan met nog meer gedoogplekken in Zederik, geen goed signaal zou afgeven. Bonthuis trekt de vergelijking met snelwegen waarop mensen die dat willen, ’s nachts bij uitzondering ook lekker hard zouden mogen racen. ,,Daar is de veiligheid ook niet mee gediend’’, vindt hij.

SGP-er Kees Vermaat wilde graag weten wanneer de evaluatie van de huidige vuurwerkzones beschikbaar is. Bonthuis zegde hem toe dat die eraan komt.

Bron : Algemeen Dagblad